Image 1
Image 2

ARHIVA CU REȚETE CULINARE POESIS

Pui prăjit la cuptor (imitație KFC )

Această rețetă de pui prăjit la cuptor este una la care lucrăm de mult timp să o perfecționăm. Prin multe încercări și erori, în sfârșit am venit cu formulă câștigătoare încă din 2018. Ca orice rețetă decentă de imitație KFC, această rețetă conține un amestec de 11 ierburi și mirodenii aromate. Totuși, în loc să între în friteuză, acest pui devine crocant chiar în cuptor. Această metodă vă lasă cu carnea fragedă și suculentă la interior și un exterior crocant delicios. În plus, ușurează atât gătitul, cât și curățarea!
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Cum se prepară puiul prăjit la cuptor.

 

Marinați carnea. Puneți toate bucățile de pui, pielea intactă, într-o pungă rezistentă cu ziploc. Turnați chefirul  în pungă și stoarceți orice exces de aer. Folosiți-vă mâinile pentru a masa chefirul în pui, apoi puneți întreaga pungă la frigider pentru a marina timp de cel puțin 30 de minute și până la câteva ore.
Amestecați condimentele. Preîncălziți cuptorul la 218 de grade C. Într-un castron mediu, amestecați făina, praful de copt, panko și 11 ierburi și condimente. Pune vasul deoparte.
Pune o tavă în cuptor pentru a se încinge timp de cel puțin 15 minute. Între timp, scoateți puiul din chefir, scuturând orice exces. Apoi, folosiți o mână pentru a draga fiecare bucată în amestecul de făină condimentat, acoperind toate părțile.
Transferați în vasul de copt. Stropiți untul topit pe fundul tigaii încălzite și aranjați fiecare bucată de pui, cu pielea în jos, în tigaie. Asigurați-vă că lăsați mult spațiu astfel încât să se prăjească în loc să se aburească.
Coaceți până devine crocant. Țineți tava descoperită și coaceți puiul timp de 12 minute. Întoarceți bucățile, întoarceți tava la cuptor și coaceți încă 12 minute. Poate fi necesar să adăugați mai mult timp pentru bucăți mai mari, dar puiul dvs. va fi gata când va atinge o temperatură internă de 73 de grade C.

Pentru a servi scoateți puiul din cuptor și lăsați-l să se odihnească cel puțin 5 minute înainte de a se consuma.

 

 

 

INGREDIENTE

▢4-5 bucați pui

▢1 cană de chefir
▢1 cană făină universală
▢1 cană pesmet Panko
▢4 linguri de unt topit

 

AMESTECUL DE CONDIMENTE

▢2 linguri de piper alb
▢1 lingurița sare cu aroma de telina
▢1 lingurița condimente italiene (majoran, cimbru, busuioc, rosmarin, oregano)

▢1 lingurița sare
▢1 lingurita praf de usturoi
▢1 lingurita piper negru

▢1 linguriță muștar boabe
▢1 lingurița boia
▢1 lingurița ghimbir macinat
▢1/2 lingurița praf de copt
▢1/4 linguriță turmeric (curcuma)
▢1/4 lingurița cayenne ( pudra de ardei iute)

 

 

Note despre ingrediente și înlocuiri

Pui – Ne place să folosim toate bucățile dintr-un pui intreg. Folosirea pieptului de pui dezosat este de asemenea, o opțiune, dar va trebui să reduceți timpul de gătire la 10 minute pe parte.
Chefirul – Menține puiul fraged și umed, în timp ce ajută să se lipească.
Pesmet Panko – Aceste pesmet ușoare și aerisite adaugă un strat suplimentar de crocant.
Unt – Adăugat în tava de copt, acesta adaugă un strat suplimentar de crocant și aromă.
11 ierburi și condimente – O combinație de sare, piper alb, piper negru, sare cu aroma de țelină, condimente italiene, usturoi, muștar, boia de ardei, ghimbir, turmeric și cayenne fac din aceasta o adevărată rețetă KFC imitatoare.
Praf de copt – Oferă amestecului de condimente un factor de crocant adăugat

 

Cu ce ar trebui să serviti  puiul prăjit la cuptor?

Puiul prăjit la cuptor este  gustos si se potriveste cu mâncărurile clasice , cum ar fi Baked Mac sau rețete mai ușoare, cum ar fi o salată Caesar clasică . Posibilitățile sunt nesfârșite!

 

 

 

 

Intrebări frecvente

 

De ce este puiul nostru prăjit la cuptor?
Pentru a obține cel mai crocant pui prăjit posibil, asigurați-vă că nu supraaglomerați tava de copt. Aerul trebuie să poată circula în jurul fiecărei piese pentru a obține efectul prăjit la cuptor pe care îl urmărim.

Asigurați-vă că cuptorul este complet preîncălzit și setat la 218 de grade C. Gătitul la o temperatură prea scăzută va duce, de asemenea, la rezultate mai puțin crocante. Nu uitați să preîncălziți și tava de copt!

Asigurați-vă că eliminati excesul de lichid de pe bucațile de pui și lăsați doar ceea ce aveți nevoie pentru ca pesmet panko să se lipească.

 

 

Nutriție
Calorii: 868 kcal | Carbohidrați: 27 g | Proteine: 61 g | Grăsimi: 55 g | Grăsimi saturate: 18 g | Colesterol: 251 mg | Sodiu: 784 mg | Potasiu: 724 mg | Fibre: 1 g | Zahăr: 2 g | Vitamina A: 945 UI | Vitamina C: 5 mg | Calciu: 134 mg | Fier: 4,8 mg

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with