Image 1
Image 2
Acasa

Prăjitură rapidă cu lămâie

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

4 ouă, 130 g zahăr, 80 g unt topit, 120 g făină albă, fină, un plic de praf de copt, coaja rasă și zeama de la o lămâie, zahăr pudră, ciocolată sau gem pentru ornat.

Mod de preparare:

Separăm albușurile de ouă de gălbenuș. Albușul, cu puțină sare se bate spumă tare. Într-un alt vas, gălbenușul se amestecă cu zahărul, până când capătă o culoare albicioasă. La acest amestec se adaugă treptat coaja de lămâie, zeama, untul topit și făina amestecată cu praful de copt. Apoi, cu mișcări fine adăugăm și spuma de albuș, iar aluatul astfel obținut îl turnăm într-o formă unsă în prelabil cu unt și presărată cu făină. Se pune în cuptorul preîncălzit și la 180 grade C, se coace circa 20 minute. Se poate servi presărat cu zahăr pudră, cu firicele de ciocilată topită, sau eventual cu puțin gem ușor acrișor.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Pulpe de pui umplut cu ciuperci

Am incercat mai multe variante de piept de pui umplut si, dintre toate, aceasta mi-a placut cel mai mult. Amestecul de ciuperci, patrunjel si cascaval este o bunatate, iar faptul ca pieptul este in strat subtire, il face mai putin sec si lasa mai mult loc umpluturii.

ARHIVĂ CU REȚETE CULINARE POESIS

Cartofi roșii la grătar

Rețeta noastră de cartofi roșii la grătar este simplă, accesibilă și plină de arome. Usturoiul picant, pudra de chili afumat, ardeiul roșu iute și rozmarinul aromat fac echipă bună pentru a transformă comunii cartofii roșii în comori nebunești de savoare. Cartofii la grătar sunt ușor de făcut, extraordinar de aromați și incredibil de versatili. Ne place să facem aceste frigărui de cartofi delicioși oricând aprindem grătarul. Indiferent dacă facem burgeri la grătar , coastă la grătar sau somon cu ananas la grătar , cartofii roșii la grătar par să se asorteze întotdeauna perfect.