Image 1
Image 2

IFPLUSCUMPĂRĂTURILE ÎN PERIOADA DE CRIZĂ

Cum să economisești bani pe alimente când ești singur

Cumpărăturile alimentare pentru una sau două persoane cu un buget redus pot fi o provocare. Iată câteva sfaturi grozave pentru a vă ajuta să economisiți bani și să mâncați bine.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Cumpărăturile alimentare atunci când ești singur sunt o provocare. Economisirea banilor pe produse alimentare atunci când ești singur poate fi de-a dreptul frustrant! Mai ales cu inflația de astăzi la prețurile alimentelor. Și sincer, un magazin alimentar sau depozit tipic românesc nu se adresează persoanelor care fac cumpărături pentru unul – sau chiar două persoane. Doriți să economisiți bani la alimente? Trebuie să cumperi pachetele gigantice de familie!

Deci, cum poți economisi bani pe alimente când ești singur? Pentru că nimeni nu vrea să ia un împrumut bancar de fiecare dată când iese să ia un litru de lapte!

O să fiu sincer, chiar și după tot acest timp, mi se pare că cumpărăturile de mâncare pentru una sau două persoane sunt provocatoare și… ei bine… foarte frustrante.

Dar, voi împărtăși câteva sfaturi care îmi sunt de folos, așa că hai să începem!

 

Câteva sfaturi generale de cumpărături pentru a economisi bani la alimente atunci când ești singur
Să începem cu câteva sfaturi generale de cumpărături care se aplică oricui merge la cumpărături – indiferent dacă este pentru una sau două persoane sau pentru 10 persoane.

Nu presupuneți că dimensiunea mai mare este prețul mai bun. De obicei este, dar nu întotdeauna. Calculați costul fiecărui ml, gram… orice. Unele magazine pun cu amabilitate acest lucru pe eticheta raftului, dar altele nu scot atât de mult calculatorul de telefon!
Alimentele Marca magazinului sunt de obicei (dar nu întotdeauna) mai ieftine. Uneori au un gust la fel de bun sau mai bun decât alimentele de marcă, alteori nu. Dar întotdeauna merită să-l încerci.
Nu este mai economic să cumperi o dimensiune mai mare dacă ajungi să-l arunci pentru că nu se mănâncă la timp. Arunci o bancnotă de 5 dolari la gunoi,  în esență asta faci când arunci mâncarea pentru că s-a stricat. Dacă nu îl puteți mânca înainte de a se strică și nu aveți capacitatea de a-l depozita într-un mod care să-i prelungească durata de viață sau să îl împărtășiți cu alții, nu îl cumpărați.
Alimentele comode de obicei (dar nu întotdeauna) costă mai mult, așa că gândiți-vă cu atenție la ceea ce puneți în coș. Este mai ieftin să cumperi o pungă de verdeață de salată amestecată/spălată sau să cumperi o căpățână de salată verde să o speli și să o tăi singur? Veți mânca întreaga pungă de verdeață amestecată înainte că acestea să se strice, în timp ce s-ar putea să nu puteți mânca întrega căpățână de salată? Atunci verdețurile mixte ar putea fi cea mai bună ofertă! Gândește-te bine.

 

 

Cumpărați la vrac

A cumpăra în vrac nu înseamnă a cumpăra cantități uriașe. Vorbesc despre cumpărăturile  la vrac din magazinul dvs. alimentar sau de la magazinul dvs. local de produse alimentare în vrac (cum ar fi Metro sau Kaufland în România). Puteți cumpăra cât de mult… sau cât de puțîn… aveți nevoie – la prețuri mult mai ieftine decât cumpărarea alimentelor ambalate.

Cumpărăturile în acest fel pot duce la economii mari și este grozav pentru a umple cămara pentru o singură persoană . Risipirea alimentelor devine minimă pentru că cumperi doar ceea ce ai nevoie. Există, de asemenea, mult mai puține ambalaje.

 

Nu cumpărați la vrac :

condimente! Condimentele măcinate își pierd rapid parfumul și aromă, așa că doar cumpărați ceea ce puteți folosi într-o lună sau două
nuci și semințe (nuci pecan/nuci, migdale, chia, dovleac, floarea soarelui etc)
cereale și paște folosite mai rarsau cereale sau paște pe care doriți să le încercați pentru o anumită rețetă înainte de a cumpăra o pungă mare.
produse de copt – dacă nu coaceți des puteți cumpăra cantități mici de făînă, praf de copt/bicarbonat de sodiu, zahăr brun etc. cu mult mai puțîn decât un pachet mic de la magazin alimentar
linte
fructe uscate
Îmi păstrez alimentele luate la vrac în borcan de sticlă pe care le reciclez din borcanele rămase de la  sosul de paște și murături , gem (pentru cantități mai mici)

 

 

Urmărește ciclurile de vânzări

Când vizionați aplicațiile și fluturașii suficient de mult, începi să înțelegi modele. Am petrecut 20 de ani lucrând cu amănuntul și există absolut un „ciclu de fluturași” în care anumite produse vor fi puse în vânzare la fiecare 4, 6, 8 sau 12 săptămâni. Odată ce vă pricepeți la vânzarea produselor pe care le cumpărați în mod regulat, vă puteți face stocuri. Dacă untul de arahide preferat iese la vânzare la fiecare 8 săptămâni, cumpără suficient pentru 8 săptămâni!

De asemenea, unele articole vor fi puse în vânzare o dată sau de două ori pe an la un preț foarte avantajos – urmăriți-le și faceți-vă aprovizionare acolo unde puteți – sau împărțiți-le cu prietenii!

Această și cumpărarea de la magazinele vrac sunt cele mai mari strategii care mă ajută să economisesc bani pe alimente pentru unul în fiecare săptămână.

 

O altă modalitate excelentă de a economisi la alimente este să faci echipă cu câțiva prieteni singuri sau cu familii mici din apropiere. Acest lucru vă permite să cumpărați în vrac acele pachete mari. Împărțiți-le și economisiți!

Faceți o listă cu lucrurile care vă plac și pe care v-ar fi interesat să le împărțiți – ar putea fi carne, legume, gustări, paste – și verificați-vă unul cu celălalt în mod regulat pentru a vedea cine are nevoie de ce și să faceți pe rând o alergare.

Formați un grup de mesaje text sau un grup de mesaje FB pentru a ține legătura și a informa grupul dacă gășiți o oferta foarte bună. Acest lucru poate funcționa și dacă aveți restricții alimentare – gășiți alții care sunt în aceeași barcă!

 

Consultați aplicațiile pentru produse alimentare pentru oferte speciale.
Există destul de multe aplicații care vă vor ajuta să gășiți cea mai bună ofertă pentru articolele de care aveți nevoie în fiecare săptămână.

Dar am și aplicații încărcate pentru magazinele la care îmi place să fac cumpărături în mod regulat și le verific în fiecare săptămână pentru a vedea ce este la reducere și, mai important, ce este la reducere la un preț foarte bun (a fi la reducere nu este întotdeauna egal cu un bun Preț).

 

Minimizați risipa de alimente

Românii risipesc o cantitate șocantă de mâncare. Fă tot ce poți pentru a mânca ceea ce cumperi sau crești. Uneori asta înseamnă :

mâncând același lucru câteva zilela rând
luând acele resturi care au stat 3 zile la frigider și le punem la congelator pentru altă dată
devin creativ și arunc o grămadă de lucruri într-o oală pentru supă sau tocană sau un „mix mush” așa cum le numesc eu în casă mea! (iar acestea se dovedesc de obicei a fi delicioase). Resturile aruncate într-un bol sunt o modalitate excelentă de a curăța frigiderul
și uneori înseamnă să facem o treabă mai bună de a ne planifică mesele în avans.
Sper că aceste sfaturi și strategii vă vor ajută să vă drămuiți banii, să economisiți bani pe alimente și să minimalizați ceea ce risipiți.

Iată ultimul meu sfat pentru economisirea alimentelor pentru cei singuri:
Este în regulă să mai cumperi din când în când ceva ce îți place și pe care în mod normal îl eviți pentru că este putin prea scump. Uneori, acesta mică slăbiciune  este ceea ce avem nevoie pentru a ne menține pe drumul cel bun cu bugetul și planificarea mesei și să mâncăm mai multe resturi în restul timpului. Gândește-te la asta că la o investiție o dată pe lună în bugetul tău pentru alimente!

 

 

Ai un sfat care nu este menționat aici? Distribuie-l în comentarii, astfel încât să putem învăța cu toții din ele.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Rețeta de pui Marengo

REȚETE FRANȚUZEȘTI

Reteta preferată a lui Napoleon: Puiul Marengo

Napoleon Bonaparte este cunoscut pentru multe lucruri, dar când vine vorba de mâncarea sa preferată, istoria ne spune că era un om cu gusturi relativ simple pentru statutul său. Una dintre mâncărurile despre care se spune că îi plăcea mult era “Puiul Marengo”. Această mâncare a fost creată în urma bătăliei de la Marengo, când bucătarul său, Dunand, a fost forțat să improvizeze o masă cu ingredientele disponibile după victoria franceză asupra austriecilor în 1800.

Coliva: O Rețetă de Suflet cu Origini Sacre

COLIVA: De la rădăcini agrare la simbolul învierii în tradiția creștină

Originea colivei se pierde în adâncul tradițiilor creștine ortodoxe și catolice, fiind strâns legată de practicile de comemorare ale celor decedați. Se crede că obiceiul preparării și oferirii colivei datează din primele secole creștine, având rădăcini în tradițiile agrare pre-creștine, când grâul, simbol al vieții și învierii, era folosit în ritualuri pentru fertilitate și recolta bogată.

RETETE PENTRU REVELION

Știucă umplută

Am găsit o știucă frumoasă, de 2,7 kg, nu am stat pe gânduri, am luat-o imediat. Direct de la sursă, de la Fish Market de pe Bdul. Cloșca, proaspătă, a fost o adevărată mană cerească. Păcat ca nu am găsit mai multe. Am luat și un șalău micuț, de aproape 1 kg, caraș mare, cam la 1 kg bucată, dulce și gustos (3 bucăți) și 3 novaci mari, de 6 kilograme bucata. Bună marfă și mai ales, extrem de proaspătă.