Image 1
Image 2

Budincă de brânză cu gem, compot sau ciocolată

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

250 g de brânză dulce, cremoasă de vacă, 200 ml de lapte, 1/2 budincă de frișcă, circa 20 g de unt, o lingură de frișcă pentru gătit, gălbenușul unui ou, 3 linguri de zahăr, un plic de zahăr vanilat, un borcan de gem sau compot de căpșuni, zmeură, cireșe sau coacăze roșii, eventual cremă de ciocolată, sau fructe proaspete în gelatină.

Mod de preparare:

Se prepară budinca după rețeta de pe ambalaj, doar cantitatea de lapte și de zahăr vor fi cele menționate mai sus, apoi se răcește amestecând. Brânza se sfărâmă, se amestecă cu untul, frișca, gălbenușul și zahărul vanilat, apoi se adaugă și budinca și se amestecă cu un blender (sau cu mixerul la turație mare), până când se obține o compoziție omogenă, păstoasă, aproape spumoasă. Se așează în cupe sau boluri, fie stratificat cu gemul, compotul, ciocolata, sau fructele proaspete, peste care se toarnă siropul cu gelatină, fie doar ornat cu acestea, după care se ține o oră – două la frigider. La servire se mai poate orna cu spumă de frișcă, frunză de mentă, ciocolată răzuită, sau chiar cu fructe proaspete.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Sandwichuri de pită cu friptură de vită și rucola

FAST FOOD

Sandwichuri de pită cu friptură de vită și rucola

Aceste sandwichuri de pita cu friptură de vită și rucola reprezintă combinația ideală între savoare și nutriție, fiind perfecte pentru un prânz sățios sau un aperitiv consistent. Sosul de muștar Dijon și miere adaugă o notă dulce-piccantă, echilibrând perfect gusturile.

DESERT

Tort cu ciocolată

Povestea spune că tortul a fost inventat în 1832 de Franz Sacher, un ucenic de 16 ani din bucătăria prințului Austriac von Metternich.