Image 1
Image 2

Mâncare de fasole crudă boabe

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

500 g de fasole crudă boabe, 150 g de smântână (poate fi și smântână vegetală, sau se poate înlocui cu pastă de tomate), circa 5-6 linguri de ulei, 3 linguri de făină, sare, piper, boia de ardei dulce, 2 căței de usturoi (nu în mod obligatoriu).

Mod de preparare:

Fasolea crudă se spală bine, se fierbe în apă cu sare, apoi se strecoară, dar zeama nu se aruncă. Făina se rumenește ușor în ulei, se adaugă o linguriță de boia, apoi și fasolea fiartă. Se adaugă câte puțin și din zeama în care s-a fiert fasolea, până când se formează o zeamă păstoasă, se adaugă condimentele, precum și smântâna bătută bine în prealabil, adăugând și 2-3 linguri de zeamă fierbinte. Mâncarea se mai lasă pe foc până când începe din nou să fiarbă. Usturoiul pisat, dacă se folosește, se adaugă fie în rântaș, când începe să capete o culoare aurie, fie, dacă doriți să se păstreze gustul proaspăt de usturoi, după ce se ia mâncarea de pe foc. Se servește ca mâncare de sine stătătoare sau garnitură la cărnuri afumate și prăjite, cârnați prăjiți sau cu ochiuri de ouă.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

O IDEE PE ZI

Omletă cu spanac la cuptor

Vrei să încerci altceva? De această dată îți spunem cum să pregăteși o omletă cu spanac la cuptor. Mai mereu când cumpăr spanac proaspăt pentru spanakorizo, salvez o parte și pentru următorul mic dejun, de-o omletă!

Bastonașe de dovlecel învelite în bacon

APERITIVE

Bastonașe de dovlecel învelite în bacon

Această delicioasă rețetă de bastonașe de dovlecel învelite în bacon reprezintă alegerea perfectă pentru un picnic sau o masă la grătar. Servite cu un sos ranch sau un sos picant, aceste aperitiv estival va fi, cu siguranță, o delicatesă apreciată de toți.

Chifteluțe crocante de pui

APERITIVE

Chifteluțe crocante de pui cu crustă de semințe

Transformați clasicele chifteluțe de pui într-un aperitiv inovator și delicios cu această rețetă de chifteluțe în crustă de semințe. Nu doar că sunt o alegere sănătoasă, dar adăugarea de semințe aduce un plus de textură și gust. Aceste chifteluțe vor deveni rapid vedeta oricărui platou de aperitive, impresionând prin aspect și savoare.