Image 1
Image 2
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

2 linguriţe de zahăr, sucul de la o jumătate de lămâie verde (lime), 2 ramuri de mentă proaspătă (frunzele şi tulpina), 90 ml apă minerală carbogazoasă, 45 ml rom alb, 4 cuburi de gheaţă

Preparare:

Frunzele de mentă se pun într-un pahar mai înalt și se zdrobesc ușor cu ajutorul pistilului de la mojar, astfel își va lăsa mai bine aroma în băutură. Puneţi zahărul tos în pahar și stoarceţi suc de lămâie verde cât să acoperiţi zahărul. Se adaugă și câteva felii de limetă, iar cu ajutorul pistilului sau cu o linguriță de coctail amestecaţi bine pentru a elibera aroma mentei. Turnaţi apa minerală, romul alb şi adăugaţi cuburile de gheaţă (reţeta originală din Cuba nu se face cu gheaţă pisată, doar cu cuburi de gheaţă). Se mai pot adăuga felii de portocale, bucăți de căpșuni, ananas sau alte fructe, precum și lichior de cocos sau ananas, dar rețeta clasică nu prevede decât ingredientele menționate la început. Se amestecă ușor și se servește cu paiul.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

MÂNCARE DE POST: Conopidă la cuptor

MÂNCARE DE POST: Conopidă la cuptor

Devenită o alternativă sănătoasă și delicioasă la tradiționalele preparate de Paște, această mâncare de conopidă de post impresionează prin simplitatea și versatilitatea sa. Ideală pentru cei care doresc să îmbogățească masa festivă cu o opțiune vegetariană, această rețetă valorifică la maximum gustul natural al conopidei, oferind un fel de mâncare nutritiv și ușor de preparat.