Image 1
Image 2
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

6 ouă (dacă se poate, de casă, sau cu gălbenuşul cât mai frumos colorat), 4 linguri de făină, 6-8 linguri de ulei, 200 g de smântână (se poate înlocui cu sana), 1-2 linguri de oţet, sare, piper, boia de ardei, delicat (de casă), foi de dafin.

Mod de preparare:

Făina se prăjeşte uşor în ulei, până devine de culoare aurie. Se adaugă o linguriţă de boia, apoi încet şi amestecând continuu, 2 l de apă şi 6-8 frunze de foi de dafin, iar sarea, piperul şi delicatul după gust. Când apa începe să fiarbă, 4 ouă se sparg, câte unul în pahar şi se toarnă, pe rând în apa clocotită. Celelalte 2 ouă se pun într-o farfurie, se adaugă puţină sare şi se bat bine cu telul, p]nă la omogenizare. După 3-4 minute se toarnă încet, în fir subţire în supă. După încă 2-3 minute de fierbere se poate adăuga şi smântâna, amestecată în prealabil cu câteva linguri de supă fierbinte. Înainte de a lua de pe foc se adaugă şi oţetul. Se poate servi cu bucăţele crocante de şuncă afumată şi prăjită, crutoane, sau eventual feliuţe subţiri de cârnaţi afumaţi şi prăjiţi.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

POFTĂ BUNĂ

Piept de pui cu conopidă şi caşcaval afumat

Ești pană de idei și vrei să încerci ceva savuros? Îți oferim o idee pe zi, după care îți urăm poftă bună! Astăzi avem conopidă gratinată cu cașcaval. Nouă ne place conopida și o mâncăm destul de des. Pe lângă multele proprietăți are și un gust bun atât gătită cât și crudă. Da, conopida se mănâncă și crudă.

Hønsekødssuppe ,supă daneză de pui

Hønsekødssuppe, supă daneză de pui

Hønsekødssuppe, sau supa daneză de pui, este un fel de mâncare reconfortant, completat cu legume, chiftele mici și găluște, toate pline de arome proaspete de ierburi. Iată cum poți prepara această supă tradițională daneză acasă: