Image 1
Image 2

IDEE UȘOARĂ

Supă de conopidă cu smântână

Foarte probabil să nu fi încercat de mult timp așa ceva. Ce ar fi să schimbi rutina săptămânală cu o rețeță diferită? A venit vremea de o supica buna....simpla, dar delicioasa, zic eu.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

O conopidă de aproximativ 6-800 g, o ceapă mică, doi morcovi, un pătrunjel, circa 100 g de ţelină, un cartof, frunze de pătrunjel, gălbenuşul unui ou, 200 ml smântână, o lingură de făină, o lingură-două de ulei, câteva picături de zeamă de lămâie (sau oțet), sare, piper, nucşoară, eventual puțin delicat (preparat acasă).

Mod de preparare:

Zarzavaturile se curăţă şi se taie mărunt, iar conopida se desface în buchete. Se încinge puțin ulei într-o oală în care se va prepara mâncarea şi se călesc zarzavaturile, cu excepţia conopidei. Se poate presăra și cu puțină boia. Se stinge cu circa 1,5 l de apă şi, după ce legumele începe să fiarbă, se adaugă conopida şi se fierbe totul la foc mic, până se înmoaie toate ingredientele, apoi se adaugă zeamă de lămâie (sau oțetul), după gust, sare, piper, un vârf de cuţit de nucşoară. Într-un bol se amestecă smântâna cu făina şi, apoi, cu acest amestec se dresează supa și se mai lasă puțin la fiert. După ce se ia de pe foc, se lasă puțin să se răcească. Gălbenușul se freacă bine, apoi se adaugă treptat, una câte una, câteva linguri de supă caldă, iar compoziția se toarnă în oală. La servire se presară deasupra pătrunjelul mărunțit.

Cartodi scazuti, cu carnati

Cartofi cu cârnați afumați și aromă de ardei

Această rețetă tradițională aduce împreună savoarea cârnaților afumați cu bogăția cartofilor și prospețimea legumelor pentru a crea un fel de mâncare reconfortant, perfect pentru orice masă în familie.