Image 1
Image 2
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

O jumătate de kg de lobodă, o jumătate de l borș, zeamă ori sare de lămâie, sau oțet, o ceapă mică, un vîrf de cuțit de piper, 4-5 căței de usturoi, leuștean, o linguriță de bază pentru mâncăruri, un gălbenuș de ouă, 100 ml smântână sau iaurt, sare.

Mod de preparare:

Loboda se spală, fără să se rupă frunzele, în 2-3 ape, apoi se rup frunzele și vârfurile fragede, se iau mănunchi, se taie felii mai late care se vor pune în 1,5 litri de apă clocotită, împreună cu ceapa tăiată mărunt și se vor fierbe circa 30 de minute. Ciorba se acrește cu borș sau cu altă substanță acră. Se poate pune și o linguriță cu vîrf de bază pentru mâncăruri (delikat de casă), un vârf de cuțit de piper, se adaugă sare cât mai este nevoie și 1-2 linguri de ulei, în care se pune un vârf de boia dulce, pentru aspect. Se drege ca și ciorbele de salată sau de salată, apoi se sărează și, pentru aromă, se adaugă usturoi tocat și leuștean. La servire se poate oferi cu smântână.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

RĂSFĂȚ CULINAR

Minciunele ori ciurigăi

Deserturile sunt mereu binevenite după o masă copioasă. Îți propunem o idee de minciunele. Deserturile tradiționale au fost și vor fi foarte apreciate, pentru că au acel gust al copilăriei, de neuitat.