Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

O IDEE PE ZI

Omletă cu spanac la cuptor

Vrei să încerci altceva? De această dată îți spunem cum să pregăteși o omletă cu spanac la cuptor. Mai mereu când cumpăr spanac proaspăt pentru spanakorizo, salvez o parte și pentru următorul mic dejun, de-o omletă!
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

Ingrediente:

6 ouă bătute, o ceapă mare tocată, un sfert de ceașcă de făină, un pachet de spanac congelat (280 de grame), un pachet de brânză proaspătă de vaci (450 de grame), un pachet de brnză cheddar, rasă (450 de grame) – poate fi înlocuită cu cașcaval ras, o jumătate de ceașcă de unt topit, sare și piper după gust.

Mod de reparare:

Spanacul se decongelează, se scurge de apă și se toacă. Preîncălziți cuptorul la 175 de grade C. Pregătiți o tavă de copt și ungeți-o cu unt sau spray pentru gătit. Bateți ouăle într-un bol și amestecați-le cu ceapă și făină până ce nu mai sunt cocoloașe. Integrați spanacul în amestec, brânza dulce, brânză cheddar, untul, sarea și piperul până ce se omogenizează, apoi turnați în tava deja pregătită. Coaceți în cuptorul preîncălzit până ce se rumenește compoziția, pentru circa 45 de minute. Omleta se servește caldă, eventual presărată cu boia de ardei, sau la servire puteți oferi ardei iute.

Ciornă automată

IFPLUS ISTORIE CULINARĂ

Cine a inventat Înghețata și cum a ajuns și în Țările Române

Acum 4000 de ani existau spații specializate pentru răcirea alimentelor pe malul Eufratului. În Egiptul Antic, faraonii comandau gheață pentru răcorire, iar în Grecia antică, în secolul al V-lea î.Hr., se vindeau conuri de gheață cu miere și fructe. Nero, împăratul Roman, este cunoscut pentru dorința sa de a combina gheața cu fructe și miere, o versiune primitivă a înghețatei

This content is for IZ Digital+Print, IZ Duminica si IZ Plus 1 An, IZ PLUS 3 LUNI, IZ PLUS ANUAL, IZ Plus Lunar, IZ Plus si Ziarul Digital 1 An, IZ+ <35, IZ+ si IZ PDF 1 An, IZ+ si IZ PDF 3 luni, IZ+ si IZ PDF Lunar, IZ+ si PDF <35 1 Luna, IZ+ si Tiparit si PDF 1 An, IZ+ si Tiparit si PDF 3 Luni, and IZ+ si Tiparit si PDF Lunar members only.
Log In Join Now

REȚETE ROMÂNEȘTI

Fasole bătută cu ceapă călită sau cârnați prăjiți

Fasolea a devenit cunoscută în Europa începând cu secolul al XVI-lea. A fost adusă pentru prima dată în europa de către spanioli şi portughezi de pe platourile înal­te ale Americii Centrale şi de Sud, unde triburile de tolteci şi azteci au cultivat-o şi folosit-o în hrana lor încă din timpurile străvechi. Fasolea care era cultivată în Peru şi Mexic, era urcătoare şi avea seminţele mari, de culoare închisă. Adusă mai întâi în Spania, s-a extins repede pe continent, mai întâi în Peninsula Iberică apoi în țările din nordul Europei. În România ea a fost adusă în secolul al XVIII-lea.

ARHIVA CU REȚETE CULINARE POESIS

Sparanghel la Grătar

Această rețetă ușoară de sparanghel la grătar necesită doar câteva ingrediente și este garnitura perfectă, ușoară și sănătoasă. Iubesc  sparanghelul învelit în bacon , dar această rețetă de sparanghel la grătar e excelentă si așa simplă! Îți împărtășesc câteva trucuri și sfaturi rapide, astfel încât să poți face sparanghelul perfect la grătar de fiecare dată.