Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Potrivit CNN, miercuri ar trebui să izbucnească războiul

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Reală sau nu, știrea atribuită postului de televiziune CNN nu a fost luată în serios. Războaiele nu se anunță la televizor. Pe de altă parte, tensiunile dintre marile puteri militare, Rusia și SUA, au pus întrega lume în gardă.

În România au sosit o mie de militari NATO, dotați cu arme sofisticate. Populația din țările vecine cu Ucraina are motive în plus de îngrijorare.

Teama că vor veni refugiați în România este justificată atâta vreme cât nimeni nu știe nimic cu precizie.
Cu sau fără război la graniță, situația economică a României nu este deloc bună. Inflație cu două cifre, prețuri instabile, tendința de creștere de la o zi la alta, criza sanitară, criza energetică, dar mai ales impresia că guvernul nu știe ce trebuie făcut, sunt în sine motive de îngrijorare.

Dintre președinții partidelor de guvernare Florin Cîțu se străduiește tot mai mult să prezinte soluții. A propus scăderea TVA la toate produsele, a propus scăderea prețului la energie, a propus scăderea CAS cu vreo cinci procente. Nimeni nu pare să-l ia în seamă.

Prin urmare președintele partidului care trece drept principalul partid de guvernare s-a supărat și a declarat că nu mai participă la ședințele coaliției de guvernare.

Propuneri face și președintele PSD, însă legate de creșteri de pensii și salarii. Marcel Ciolacu nu dă semne că s-ar fi supărat pentru că nu se face ce spune el.

Ce diferențe există între ce propune PNL și PSD? Florin Cîțu afirmă că dacă se adoptă propunerile lui inflația va scădea cu vreo patru procente. Dacă se majorează pensiile după cum cere Marcel Ciolacu, dimpotrivă, crește inflația.

În cazul propunerilor PSD oamenii vor avea satisfacția că li s-au majorat pensiile. În schimb propunerile PNL vizează o măsură macroeconomică. Totuși, unii specialiști în domeniu, îl contrazic pe domnul Florin Cîțu arătând că nu există nicio legătură între scăderea TVA și inflație.

Explicațiile sunt prea tehnice pentru a fi înțelese de marea masă a populației.

Ce rezultă de aici? Un lucru simplu: că PSD își ține aproape electoratul, în timp ce PNL înregistrează, deocamdată în sondaje, pierderi după pierderi.

Nu este lipsit de interes că printre declarațiile zilnice se întrevede nemulțumirea lui Florin Cîțu față de guvern, față de miniștri, în fond față de Nicolae Ciucă.

Propunerile, spune președintele PNL, trebuie să vină de la guvern. Într-adevăr, premierul nu vorbește decât la modul general despre măsurile ce vor fi luate pentru plafonarea sau scăderea prețurilor la energie. La fel nu avansează idei despre majorarea pensiilor.

S-ar putea spune că premierul Ciucă este prudent. Ceva tot face. Adună date pentru a vedea ce consecințe vor avea măsurile ce se vor lua. Problema este că premierul și președintele PNL au opinii diferite.

S-ar putea produce o ruptură între conducerea liberală și guvern? Situația politică nu permite conducerii PNL să-și impună punctul de vedere. Florin Cîțu mai trage un semnal de alarmă: dacă nu se iau măsurile propuse de el există riscul unei recesiuni.

În ciuda acestor probleme reale, AUR o duce într-o veselie. Nu-i pasă nici de război, nici de recesiune, nici de inflație, nici de prețuri. Riscând să pară un neserios, George Simion se joacă de-a filmatul în parlament, organizează proteste, se distrează cum poate. Pe lângă aceste probleme, încă nu s-a clarificat constitualitatea purtării măștii anti-covid.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)
Sigla Informatia Zilei

Omul-paradox

Asculta acest articol E de înţeles preşedintele Băsescu care vede că temele dezbătute şi analizate la Bruxelles diferă radical de

Sigla Informatia Zilei

Vae victis!

Asculta acest articol Am cunoscut situaţii similare: şi PSD după ce a pierdut, cândva, scrutinul legislativ, a tăcut, a fost