Image 1
Image 2
Ciornă automată

MARAMUREŞ: Slujbă de Paraclis la Biserica Ortodoxă din Satu Nou de Jos

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Preasfin'itul a fost intampinat cu multa bucurie de intreaga comunitate
Preasfintitul a fost intampinat cu multa bucurie de intreaga comunitate

Înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, Preasfinţitul Iustin Sigheteanul, Episcop al Maramureşului şi Sătmarului s-a aflat în mijlocul enoriaşilor de la Biserica Ortodoxă Adromirea Maicii Domnului din localitatea Satu Nou de Jos, Protopopiatul Baia Mare, judeţul Maramureş.

Copiii l-au întâmpinat cu multă bucurie, îmbrăcaţi în portul popular, dar cât se poate de modest, fiind perioada postului de dinainte de sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului.
Preasfinţitul Iustin a rostit în faţa enoriaşilor prezenţi o meditaţie duhovnicească despre Maica Domnului.

„Ne aflăm la jumătatea Postului Adormirii Maicii Domnului, perioadă în care la ceas de seară săvârşim Slujba Paraclisului Stăpânei noastre de Dumnezeu Născătoarea şi Puturea Fecioară Maria. Ne pregătim astfel cu toţii, cler şi popor pentru un eveniment deosebit din viaţa Bisericii, acela de a o petrece pe Maica Domnului de la moarte la viaţă, adică de pe pământ, la cer. Conform Sfintei Tradiţii a Bisericii străbune, Maica Vieţii a fost luată, ridicată, cu trupul la cer, pentru faptul că L-a născut pe Fiul lui Dumnezeu, întrupat de la Duhul Sfânt. Fiecare mamă este o împărăteasă care ţine viaţa în braţe; Hristos, Fiul lui Dumnezeu o ţine pe Maica Domnului în braţe, tocmai pentru a-I întoarce iubirea de Fiu. Majoritatea covârşitoare ale icoanelor făcătoare de minuni sunt ale Maicii Domnului”, a explicat Preasfinţia Sa.

Alături de Preasfinţit s-au aflat preoţii slujitori  Fabian Coroian – protopop al Băii Mari, părintele paroh Mihai Sălăjan Pricop, precum şi alţi preoţi slujitori. Episcopul a fost însoţit de Arhid. Teodosie Bud, consilier economic, Arhid. Lucian Burnar, secretar eparhial şi Ipod. Vasile Pop.

Dirijorul Florian Voiş a fost cel care a condus Grupul Psaltic “Theologos”, responsabil a da răspunsurile la strană. În încheierea Parasclisului, părintele paroh i-a oferit Preasfinţitului un coş cu flori, în semn de mulţumire, preţuire şi recunoştinţă pentru că a acceptat invitaţia la Sfânta Biserică şi pentru cuvintele pline de învăţăminte.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

DRUMUL UNEI OPERE DE ARTA

Cum a ajuns pictura “Moartea Fecioarei” de Caravagio in colectia muzeului Luvru

Acest tablou ilustrează revoluția iconografică și formală pe care Caravaggio a instigat-o la sfârșitul secolului al XVI-lea și începutul secolului al XVII-lea. Distantandu-se de pretioasa, afectata moda manierista, artistul a inaugurat un stil franc, robust, energic. El și-a asumat sarcina de a traduce realitatea și emoțiile oamenilor fără a se îngrijora de convențiile reprezentărilor sacrului. Impactul său asupra evoluției concepțiilor picturale în secolul al XVII-lea a fost considerabil.