Image 1
Image 2
Acasa

ISRAEL, DEZASTRELE RĂZBOIULUI

În spitalele din Gaza se fac operații chirurgicale fără anestezie

Sute de răniți din Fâșia Gaza, relatează publicația DohaNews din Qatar, sunt supuși unor intervenții chirurgicale fără anestezie din cauza lipsei acute de medicamente, potrivit dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Într-un interviu acordat AlJazeera, dr. Ghebreyesus a descris condițiile de viață și de moarte cu care se confruntă profesioniștii medicali, deoarece aproximativ 26 de tone de asistență medicală încă așteaptă intrarea în teritoriu, care se confruntă în prezent cu un asediu impus de Israel.

 

Cu o mulțime de lovituri aeriene – fără combustibil, apă, electricitate, și adăpost sigur spitalele sunt copleșite de pacienți. Sunt necesare mai multe provizii de sănătate. Solicităm din nou o încetare imediată a focului umanitar, protecția unităților de sănătate și a lucrătorilor umanitari, o conectivitate susținută și să lucrăm pentru o pace durabilă”, spune dr. Ghebreyesus.

 

Menționăm că Gaza găzduiește peste 2,3 milioane de palestinieni, care au suportat bombardamente și atacuri aeriene israeliene de mai bine de trei săptămâni, distrugând o parte din infrastructură Potrivit rapoartelor, unii au fost forțați să pătrundă cu forța în depozitele ONU pentru a-și lua aleimentele de bază în încercarea disperată de a-și hrăni copiii.

 

Thomas White, care reprezintă Agenția ONU pentru Refugiați din Palestina (UNRWA) din Gaza, a emis un avertisment disperat: „Acesta este un semn îngrijorător că ordinea civilă începe să se prăbușească după trei săptămâni de război și un asediu strâns”.

 

Biroul de presă al guvernului din Gaza a dezvăluit săptămâna trecută că Israelul a aruncat12.000 de tone de explozibili pe Fâșie de la începutul conflictului, cu o greutate comparabilă cu bomba nucleară declanșată de Statele Unite la Hiroshima în 1945.

 

În decurs de 23 de zile, atacurile Israelului au ucis peste 8000 peste de oameni în Gaza, dintre care 3.195 de copii. În plus, peste un milion de rezidenți au fost strămutați în interior, majoritatea căutând refugiu în spitale și instituții de învățământ.

 

Vineri 27 octombrie, seara, Israelul a declanșat cel mai mortal atac asupra Fâșiei Gaza iar resursele necesare supraviețuirii umane de bază sunt mai rare ca niciodată.

 

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a reiterat apelurile de a opri vărsarea de sânge și de a stabili o încetare a focului.

 

Situația din Gaza devine din ce în ce mai disperată din oră în oră. Regret că, în loc de o pauză umanitară necesară, susținută de comunitatea internațională, Israelul și-a intensificat operațiunile militare”a spus Guterres.

 

În urma atacului Hamas din 7 octombrie Israelul a impus o blocadă totală asupra Gazei – întrerupând aăprovizionarea cu alimente, apă și electricitate. În decurs de 23 de zile, atacurile Israelului au ucis peste 8.000 de oameni în Gaza, inclusiv 3.195 de copii.

CITEȘTE ȘI:

 

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Cart