Image 1
Image 2
Acasa

ANUNȚ IMPORTANT PENTRU ROMÂNI

Din martie 2024, România intră cu un picior în Schengen

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, miercuri seară, că România va adera la spațiul Schengen pe cale aeriană și maritimă în martie 2024.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 

„După 13 ani, în sfârșit România va intra în Schengen! Avem acord politic în această privință!
Din martie anul viitor, românii vor beneficia de avantajele spațiului Schengen pe cale aeriană și maritimă. Implicit, Portul Constanța își va crește exponențial importanța. De asemenea, sunt convins că în 2024 vom închide negocierile și pentru frontiera terestră”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

 

În același timp, Ministerul Afacerilor Interne susține că a ajuns la „un acord politic împreună cu ministerele omologe din Austria și Bulgaria privind extinderea Spațiului Schengen cu România și Bulgaria”.

 

MAI arată că România și Bulgaria vor intra în Schengen pe cale aeriană și maritimă începând cu luna martie 2024. Discuțiile vor vontinua în 2024 și pentru frontierele terestre.

 

MAI precizează că „pe parcursul zilelor de 26 și 27 decembrie au avut loc discuții pe canale diplomatice, între ministerele de interne, ministerele de externe, inclusiv la nivelul misiunilor diplomatice acreditate la UE, asupra proiectului de decizie a Consiliului care să încorporeze juridic respectivul acord politic. Aceste discuții vor continua mâine, 28 decembrie 2023”.

 

Un vot care va confirma înțelegerea urmează să fie dat în Comitetul Reprezentanților Permanenți la Uniunea Europeană, format din șefii misiunilor diplomatice la Bruxelles.

 

Citește și

Cătălin Drulă, şeful USR, la Satu Mare: Iohannis şi Bode sunt responsabili de eşecul intrării României în Schengen

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with