Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

DRAGOSTE INVERSĂ DE ȚARĂ

Povestea israelianului care luptă pentru Ucraina nu pentru țara lui

Un soldat israelian de elită preferă să lupte pentru Ucraina.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Grigory Pivovarov (42 ani) a servit anterior într-o unitate israeliană de elită. Dar acum lupta din Ucraina are cea mai mare prioritate, îi spune el reporterului de la ziarul Blick de pe frontul Donbas. Israelianul are un mesaj clar pentru Elveția.
Adversarul este același, spune Pivovarov. Rușii au degetele în toate. În Donbass, pur și simplu îl numesc „evreul”. Pivovarov își scoate echipamentul, își aprinde o țigară, fumează în grabă și spune: „Nu am experimentat niciodată antisemitismul în Ucraina. Aceasta este o țară foarte, foarte prietenoasă cu evreii.”

Când Hamas a atacat pe 7 octombrie, israelianul s-a gândit pentru scurt timp să se întoarcă, acasă. „Dar Israelul este bine echipat. Mi-e clar: am nevoie de mine mai mult în Ucraina decât în Israel. Mai întâi trebuie să facem curat aici. Atunci putem avea grijă de mâna rusă în Israel”.
„Lumea ar trebui să ne ajute să oprim acest iad aici, în Ucraina. Altfel, în curând te va devora și pe tine”, avertizează soldatul.

 

CITEȘTE ȘI

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Portul popular românesc

PORTUL STRĂMOȘILOR

Portul popular românesc

Timid, oameni iubitori de frumos și – de apreciat –, în mod deosebit, tineri, au început să se înveșmânteze în portul strămoșilor la sărbătorile religioase ori la cele cu caracter istoric, ajungându-se astăzi că purtarea costumului popular să devină un adevărat curent „etno”.