Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

COMUNICAREA

Dezvoltarea abilităților de comunicare se face cel mai bine acasă

Dezvoltarea abilităților de comunicare se face cel mai bine acasă
Cât de plăcut e să comunici cu cei din jur, mai ales atunci când simți că ești pe aceeași lungime de undă cu ei!
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Cam asta simțim cel mai adesea când vorbim cu familia noastră ori cu cei mai buni prieteni. Avem nevoie de comunicare, iar să comunicăm învățăm cel mai bine acasă. Încă de când venim pe lume suntem educați să ne exprimăm nevoile, sentimentele. Comunicarea acasă sau cu persoanele apropiate este mult mai ușoară decât cea de la serviciu sau cu persoane cu care nu avem atât de multe tangențe.

 

 

Tocmai din acest motiv ar trebui să profităm și să ne dezvoltăm tehnica aceasta a comunicării în familie. Dezvoltarea abilităților de comunicare a devenit un fel de materie de bază în viața de zi cu zi. Pornește de acasă, din familie, pentru că acolo ne cunoaștem foarte bine unii pe alții, ori principalul aspect în aceasta dezvoltare a abilităților de comunicare este să câștigăm încrederea interlocutorului, a partenerului de discuții. Pentru asta trebuie să fim și buni ascultători. Și ascultarea se învață. Ce intră pe-o ureche nu trebuie să iasă pe cealaltă.

 

 

Trebuie să știm să ascultăm activ pentru a putea vorbi de o comunicare de calitate cu cei din jur. Mai trebuie avut în vedere și momentul comunicării. Subiectele de discuție au legătură directă cu momentul în care povestim cu cei din jur. Comunicarea înseamnă și un limbaj non-verbal, pe care îl învățăm cel mai bine tot acasă. Comunicarea eficientă înseamnă o atitudine pozitivă. Aceasta dă tonul discuțiilor. Așadar, acasă, în familie, suntem capabili fără prea mult efort să ne dezvoltăm abilitățile de comunicare, abilități care ne vor ajuta enorm de mult în viața de zi cu zi, chiar și dincolo de zona noastră de confort.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns