Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

DECIZIE FĂRĂ PRECEDENT

Gigi Becali, suspendat și amendat de Federația Română de fotbal

Gigi Becali, suspendat și amendat de Federația Română de fotbal
Patronul clubului FCSB, Gigi Becali, a primit o sancțiune fără precedent din partea Comisiei de Disciplină a Federației Române de Fotbal
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

 

Gigi Becali, sancționat cu o suspendare de 6 luni și o amendă uriașă de către Federația Română de Fotbal

 

Patronul clubului FCSB, Gigi Becali, a primit o sancțiune fără precedent din partea Comisiei de Disciplină a Federației Române de Fotbal. Acesta a fost suspendat pentru 6 luni și a primit o amendă în valoare de 50.000 de lei pentru comportamentul jignitor și calomnios. Mai mult, echipa FCSB riscă depunctarea în cazul unei noi abateri a lui Becali.

 

Conform informațiilor oficiale furnizate de Federația Română de Fotbal, Becali a fost sancționat și pentru alte două fapte, respectiv discriminare și atentarea la integritatea meciurilor, ca urmare a unei sesizări din partea secretarului general al federației.

 

În legătură cu comportamentul jignitor și declarațiile care afectează imaginea fotbalului, Becali a fost sancționat conform articolului 52, punctul 2, alineatul B din Regulamentul Disciplinar. Potrivit acestuia, la fiecare abatere ulterioară, sancțiunea aplicată oficialului va fi dublată, iar clubul va fi sancționat cu scăderea a 3 puncte din clasamentul campionatului în care participă.

 

“În temeiul art. 52/2/b din RD, pârâtul Becali George se sancționează cu suspendare 6 (șase) luni și o penalitate de 50.000 lei”, se menționează în soluția publicată pe site-ul FRF.

 

Becali a fost sancționat și pentru declarațiile sale în presă conform articolului 54, punctul 1, privind rasismul, xenofobia, discriminarea și denigrarea. În acest caz, a primit un avertisment și o penalitate de 10.000 lei, iar clubul FC FCSB SA a primit o penalitate sportivă de 5.000 lei.

 

În ultima speță, patronul FCSB a fost sancționat pentru acțiunile sale menite să influențeze desfășurarea și/sau rezultatul unui meci sau a unei competiții. A primit din nou un avertisment și o penalitate de 10.000 lei conform Regulamentului Disciplinar.

 

Comisia de Disciplină subliniază că în conformitate cu prevederile Regulamentului Disciplinar, Becali va executa cea mai gravă sancțiune disciplinară, respectiv suspendarea pentru 6 luni și o amendă de 50.000 lei, iar FCSB va executa penalitatea sportivă de 5.000 lei.

 

CITEȘTE ȘICe pensie primește Gigi Becali!

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with