Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

TRANSPARENȚĂ ÎN ANGAJĂRI

Pe eJobs, peste 37.000 de joburi cu salariul afișat

Pe eJobs, peste 37.000 de joburi cu salariul afișat
De la începutul anului și până în prezent, din totalul de peste 110.000 de joburi noi postate pe eJobs.ro, 37.000 includ și salariul în anunțul de angajare.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 

Pe platforma de recrutare online eJobs, cea mai mare din România, au fost publicate 37.000 de locuri de muncă cu salariul afișat. Până la jumătatea anului 2026, toate anunțurile de angajare vor trebui să includă informații despre salariu conform deciziei Uniunii Europene.

 

 

Uniunea Europeană a stabilit termenul limită pentru publicarea salariilor în toate anunțurile de angajare, iar până la mijlocul anului 2026, toate grilele salariale ar trebui să fie disponibile publicului. Această măsură urmărește reducerea discrepanțelor salariale dintre femei și bărbați.

 

 

De la începutul anului și până în prezent, din totalul de peste 110.000 de joburi noi postate pe eJobs.ro, 37.000 includ și salariul în anunțul de angajare. Aproximativ 83% dintre acestea sunt postate de angajatori români, 13,2% de angajatori străini, iar 3,9% sunt joburi remote.

 

 

Ana Călugăru, Head of Communications la eJobs.ro, menționează că publicarea salariului în anunțurile de angajare crește încrederea candidaților și îi încurajează să aplice pentru joburi. În prezent, aproape 8.000 de joburi pe eJobs.ro includ informații despre salariu, reprezentând aproximativ 30% din totalul locurilor de muncă disponibile.

 

 

Datele Salario arată că mediile salariale nete la nivel național pentru domenii precum turismul, industria alimentară, retailul, serviciile, transportul și construcțiile variază între 3.700 și 5.000 de lei lunar.

 

 

Publicarea salariului în anunțurile de angajare nu doar că va aduce mai multă transparență, ci va și reduce timpul necesar pentru ocuparea pozițiilor, deoarece candidații pot aplica mai concret pentru joburile care corespund așteptărilor lor salariale.

 

CITEȘTE ȘIBNS, despre salariaţii cu contracte de muncă având salarii la nivelul salariului minim brut
 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns