Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

INCENDIU ÎN TURŢ

A ars o suprafaţă mare

Un nou incendiu de vegetaţie s-a produs în judeţul Satu Mare. Pompierii au intervenit miercuri, 9 august 2023, la Turţ.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Miercuri, 9 august 2.23, în jurul orei 16:00 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Someş” al judeţului Satu Mare, a fost solicitat să intervină pentru lichidarea unui incendiu de cultură agricolă (grâu)şi vegetaţie uscată produs în localitatea Turţ.

Pentru gestionarea situaţiei de urgenţă au fost dislocate din cadrul Punctului de Lucru Turţ, 2 autospecială de stingere cu apă şi spumă cu 6 cadre militare, fiind solicitat în sprijin Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Turţ.

La faţa locului, echipajele de intervenţie au acţionat pentru localizarea, limitarea şi lichidarea incendiului.

Datorită condiţiilor de vânt şi a zonei greu accesibile pentru autospecialele de stingere, pompierii au depus un efort considerabil pentru a opri propagarea flăcărilor.

În urma incendiului au ars cca. 15 ha vecgetaţie uscată şi 1 ha cultură agricolă.

Pompierii informează că arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale este ̆, dacă nu se impune ca o măsură excepţională în cazuri de carantină fitosanitară, pentru prevenirea răspândirii unor boli sau dăunători specifici, conform standardelor privind bunele condiţii agricole şi de mediu ale terenurilor.

Totodată, nu trebuie omis faptul că aceste arderi necontrolate pot constitui cauze ale unor accidente rutiere, soldate cu pierderi de vieţi omeneşti, ca urmare a scăderii vizibilităţii pe drumurile publice, generate de acoperirea carosabilului cu cantităţi mari de fum.

Reamintim faptul că, arderea miriştilor, a vegetaţiei uscate, a resturilor vegetale şi a altor materiale combustibile constituie contravenţii şi se poate sancţiona cu amendă contravenţională cuprinsă între 1.000 lei şi 2.500 lei, conform H.G. nr. 537/2007 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele de prevenire şi stingere a incendiilor.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns