Image 1
Image 2

PIERDERE CULTURALĂ

A murit criticul și istoricul literar Alex Ștefănescu

A murit criticul și istoricul literar Alex Ștefănescu
O veste care îndoliază cultura română: a murit marele critic și istoric literar Alex Ștefănescu – a scris pe o rețea de socializare scriitorul ...
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

…. Daniel Cristea Enache, conform europafm.ro, citată de G4Media.ro.

 

 

Alex Ștefănescu avea 76 de ani și era bolnav de mai mulți ani. Născut la 6 noiembrie 1947, la Lugoj, Alex Ștefănescu a absolvit liceul la Suceava, apoi a urmat cursurile Facultății de Limba și literatura română din cadrul Universității din București (UB), așa cum se numea atunci Facultatea de Litere a UB din prezent.

 

 

O scurtă perioadă a fost profesor, după care a intrat în presă, conform G4Media. A publicat numeroase volume de critică și teorie literară, antologii de literatură, proză, teatru, publicistică, printre care și „Istoria literaturii române contemporane 1941-2000”, apărută în 2008.

 

 

Alex Ștefănescu a murit la un an distanță de filosoful și scriitorul Mihai Șora, primul ministru al educației după căderea comunismului.

 

CITEȘTE ȘI:

 

Pe urmele lui Marin Preda: O călătorie culturală în inima Teleormanului

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

MIZERIE ÎN SOMEŞ

Se va rezolva problema deşeurilor

Problema deşeurilor de pe râul Someş a fost semnalată de multe ori chiar şi de către vecinii noştri din Ungaria. Ideal ar fi să nu se mai arunce deşeuri în acest râu, dar dincolo de educaţie s-a pornit un proiect amplu princare se vor colecta deşeurile.