Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

SATU MARE

Acţiuni de donare de sânge la Oficiul de cadastru

Încă de luni, 28 august 2023, anunţam că a doua zi se va organiza o acţiune de donare de sânge la Oificiul pentru cadastru din Satu Mare. Acolo, mai mulţi angajaţi şi-au exprimat intenţia de a dona.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Vestea a circulat repede. Cadre ale poliţiei s-au alăturat angajaţilor OCPI pentru donarea de sânge. În total 23 de persoane au donat sânge la Oficiul de cadastru. Directoarea instituţiei, Prodan Ardelean Monica Sarolta a precizat că acţiuni similare sunt organizate o dată la 5-6 luni. Iar acest lucru se întâmplă de prin anul 2019.

Altfel, în paralel, între orele 8 şi 13 se donează sânge şi la Centrul de Transfuzie din Satu Mare, de pe Drumul Careiului nr. 26.

Amintim că luni, peste 120 de persoane au donat sânge pentru victimele de la Crevedia. Sătmărenii sunt invitaţi să doneze în continuare şi pentru alte victime, pentru că este criză de sânge.

Ce trebuie să ştiţi despre donare:

1. Vârsta cuprinsă între 18-65 de ani. Sunt menţiuni speciale pentru cei care donează pentru prima dată la peste 50 de ani.

2. Greutatea corporală minimă de 50 de kg.

3. Tensiunea arterială – peste 100/60 mmHg.

4. Puls regulat de 50-100/minut.

5. Temperatura mai mică de 37,5 grade Celsius.

6. Hemoglobina peste 12,5g% la femei şi peste 13,5g% la bărbaţi.

7. Nu aţi consumat alcool sau masă bogată în grăsimi cu 72 de ore înainte de a dona.

8. Nu aţi avut în ultimul timp intervenţii chirurgicale sau pierderi de sânge.

9. Nu aţi avut alte boli precum hepatită, tbc, sifilis, malarie, epilepsie, ulcer, diabet zaharat, boli de piele, boli de inimă sau

nu aveţi alte afecţiuni acute care să necesite tratament cu antibiotice.

10. Nu sunteţi gravide, lehuze (nu puteţi dona sânge timp de 18 luni după naştere) sau nu sunteţi în perioada menstruală.

11. Intervalul de timp între 2 donări succesive este de 8 săptămâni pentru donatorii de sânge, cu acceptare a maxim 5 donări pe an la bărbaţi şi 4 la femei.

12. Pe lângă beneficiile pentru sănătate cei ce donează sânge beneficiază de un set de analize gratuite şi primesc şapte tichete de masă, fiecare în valoare de 9,57 lei, la care se adaugă o zi liberă de la serviciu, decontarea transportului şi un abonament pe transportul în comun la jumătate de preţ.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Prevenirea intoxicaţiilor cu ciuperci

Primele cazuri de intoxicatii cu ciuperci din acest an, inregistrate saptamana trecuta in judetul Satu Mare constituie un avertisment numai bun de luat in seama pentru toata lumea, in special pentru amatorii de ciuperci de padure.