Image 1
Image 2

APĂRARE

Gen. Gheorghiță Vlad: Populația României trebuie să se îngrijoreze

Șeful Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiță Vlad spune că Federația Rusă a devenit o problemă pentru ordinea mondială, pentru democrație.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Potrivit șefului Statului Major al Apărării se dorește introducerea unui serviciu militar voluntar, care vizează tineri între 18 și 35 de ani, care doresc să îmbrace haina militară.

 

 

 

Într-un interviu acordat pentru Europa Liberă, gen. Gheorghiță Vlad a avertizat că Federația Rusă a devenit o problemă pentru ordinea mondială.

În fapt, este un război al Rusiei cu lumea democrată. Nu este un război cu Ucraina.” a spus gen. Gheorghiță Vlad.

 

 

 

Potrivit șefului șefului Statului Major al Apărării românii trebuie să se îngrijoreze.

Da, populația României, la fel ca întreaga populație din Uniunea Europeană, din Europa, trebuie să se îngrijoreze și trebuie să adoptăm măsurile corespunzătoare pentru a fi pregătiți.” a spus Gheroghiță Vlad.

 

 

 

 

El consideră că Rusia nu se va opri aici dacă va câștiga în Ucraina.

Eu, personal, nu neapărat ca militar, consider că Federația Rusă nu se va opri aici. Dacă va câștiga în Ucraina, principala țintă va fi Republica Moldova. Vom asista la tensiuni în Balcanii de Vest. Sunt mai mult decât convins că politica președintelui Putin va escalada în perioada imediat următoare.” a adăugat generalul Vlad.

 

 

 

 

 

Cu privire la serviciul militar, el a spus: ”printre altele, ne dorim să introducem un serviciu militar în termen, voluntar. Adică vizăm segmentul de vârstă între 18 și 35 de ani, indiferent de sex, naționalitate, credințe religioase, tineri care doresc să îmbrace haina militară. Să plătim acest serviciu și să îi pregătim după principiile de bază de ducere a războiului” .

 

 

 

CITEȘTE ȘI;Războiul din Ucraina și securitate din regiunea Mării Negre, motive de îngrijorare

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns