Image 1
Image 2

FACTURI FICTIVE

Administrator din Oradea trimis în judecată pentru evaziune fiscală

Administrator din Oradea Trimis în Judecată pentru Evaziune Fiscală
Aceste societăți, pentru a crea o aparență de legalitate, declarau la rândul lor achiziții fictive de la alte firme naționale cu comportament suspect.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 

Un administrator de la trei firme din Oradea a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală, fiind acuzat că a înregistrat peste 700 de facturi fictive în contabilitate, generând un prejudiciu estimat la peste 26,5 milioane de lei. În afară de administratorul societăților respective, au fost deferiți justiției și administratorii a șase alte firme care au emis aceste facturi, precum și una dintre societățile implicate. Procurorii au instituit sechestru pe bunuri și terenuri în valoare de peste 48 de milioane de lei.

 

 

“Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au finalizat urmărirea penală și au dispus trimiterea în judecată a inculpatului P.F., în vârstă de 53 de ani, administrator al societăților L, LC și LS din Oradea, sub acuzația de evaziune fiscală. Faptele imputate constau în înregistrarea repetată și deliberată a 705 de facturi fiscale fictive în evidența contabilă financiară și fiscală a celor trei societăți, în perioada 4 ianuarie 2011 – 4 martie 2015, în scopul sustragerii de la plata taxei pe valoarea adăugată”, au precizat procurorii.

 

 

Aceste facturi fictive presupuneau achiziții de bunuri precum încălțăminte, marochinărie, îmbrăcăminte și accesorii, de la șase alte societăți comerciale din țară, cinci cu sediul în București și una în Oradea. Aceste societăți, pentru a crea o aparență de legalitate, declarau la rândul lor achiziții fictive de la alte firme naționale cu comportament suspect.

 

 

“În realitate, cele 705 facturi erau înregistrate cu scopul de a evita plata taxelor datorate, prejudiciind bugetul consolidat al statului cu suma totală de 26.579.381 de lei, reprezentând TVA dedus nelegal. Bunurile menționate în facturi au existat în realitate și au fost comercializate fie de la furnizorii intracomunitari din Italia ai societății L SRL, fie din complexul comercial din București”, au explicat procurorii.

 

 

Beneficiarul real al acestor bunuri era societatea L SRL, iar tranzacțiile fictive erau intermediare prin cele șase societăți de tip conductă, administrate de complici români și libanezi. Procurorii au cerut instituirea sechestrului pe bunurile deținute de inculpați, în valoare de peste 48 de milioane de lei, până la concurența prejudiciului estimat.

 

CITEȘTE ȘILimitarea numerarului ar putea duce la o evaziune fiscală mai mare

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with