Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

PREOCUPARE CRESCUTĂ PENTRU MEDIU

Adoptarea sistemului de garanție-returnare depășește 50% în rândul consumatorilor români

Studiul a fost realizat de Kantar în luna martie 2024, pe un eșantion de 600 de persoane la nivel național, cu vârste între 18-64 de ani.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

 

 

Studiu: Adoptarea Sistemului de Garanție-Returnare de către Consumatorii Români Depășește 50%

 

 

Potrivit unui studiu Kantar actualizat în martie 2024, peste jumătate dintre consumatorii români intervievați au adoptat până în prezent Sistemul de Garanție-Returnare (SGR). Aproximativ 25% dintre aceștia returnează constant ambalajele SGR la punctele de colectare, iar 58% au efectuat retururi de cel puțin 3 ori până în prezent. Interesant este că peste 38% dintre cei care nu au participat încă la SGR intenționează să o facă în viitorul apropiat.

 

 

Cunoscând beneficiile sistemului, consumatorii români îl apreciază ca fiind cea mai bună soluție pentru colectare și reciclare. Notorietatea SGR în rândul populației este foarte ridicată, cu 96% dintre români familiarizați cu acesta, în creștere față de anul precedent. De asemenea, peste 70% dintre respondenți consideră că Sistemul de Garanție-Returnare este cea mai eficientă modalitate de gestionare a ambalajelor.

 

 

În plus, compania RetuRO, administratorul SGR, este identificată de 7 din 10 persoane ca fiind responsabilă de promovarea comportamentului responsabil față de mediu și reciclare. Gemma Webb, CEO și Președinte RetuRO SGR, subliniază că acest studiu confirmă dorința românilor de a contribui la protejarea mediului și subliniază că SGR oferă un instrument practic pentru acest scop.

 

 

Rezultatele înregistrate de SGR în primele 4 luni reflectă un progres semnificativ, cu o adoptare tot mai largă și o creștere exponențială a numărului de ambalaje returnate și puse pe piață de producători. Studiul a fost realizat de Kantar în luna martie 2024, pe un eșantion de 600 de persoane la nivel național, cu vârste între 18-64 de ani.

 

CITEȘTI ȘI: Cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, InfoCons a facilitat reciclarea produselor electronice şi electrocasnice

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with