Image 1
Image 2

PARLAMENT

Alexandru Petrescu, noul președinte al ASF

Plenul Parlamentului României a decis componența noului Consiliu al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF)
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Alexandru Petrescu a fost ales în funcția de președinte al instituției, iar Gabriel Ioan Avrămescu în funcția de prim-vicepreședinte al ASF.

 

 

Votul a fost secret, realizat cu buletine, și a avut rezultatele următoare: 287 de voturi “pentru” și 36 de voturi “împotrivă” pentru Alexandru Petrescu și 288 de voturi “pentru” și 35 de voturi “împotrivă” pentru Gabriel Ioan Avrămescu în funcția de prim-vicepreședinte al ASF.

 

 

Alți membri aleși în funcții-cheie sunt Maria Gabriela Horga, Ștefan Daniel Armeanu și Sorin Cristinel Mititelu, care vor ocupa pozițiile de vicepreședinți pentru sectoarele instrumente și investiții financiare, sistemul de pensii private și asigurări-reasigurări, respectiv. Numărul de voturi “pentru” și “împotrivă” a fost în mod similar, cu 286 sau 287 “pentru” și 35 sau 37 “împotrivă” pentru acești membri.

Membri neexecutivi aleși în Consiliul ASF sunt Aura Gabriela Socol, Birtalan Joszef și Ovidiu Răzvan Wlassopol.

Este important de menționat că mandatul membrilor Consiliului ASF este de 5 ani.

 

 

 

Precedând această decizie, candidații au fost audiați de comisiile de buget-finanțe luni, iar unele critici au fost aduse de deputații Claudiu Năsui și Antonio Andrusceac.

 

 

Deputatul USR Claudiu Năsui a contestat numirea acestor persoane, sugerând că acestea nu posedă pregătirea profesională necesară și vor beneficia de un număr exagerat de salarii pe an.

“Avem în fața noastră cea mai bănoasă sinecură a statului român, (…) cu un set de privilegii care i-ar face pe președinți de state europene să se uite cu invidie. Oamenii aceștia ar trebui să aibă o misiune importantă de reglementare a piețelor financiare, dar ei nu sunt buni deloc la piețe financiare“, a declarat Năsui.

 

 

 

De asemenea, deputatul AUR Antonio Andrusceac a criticat numirea “sinecuriștilor” în locul celor care au gestionat patru falimente costisitoare pentru români, adăugând că aceasta reflectă incoerența guvernului în ceea ce privește competența necesară în reglementarea fiscală și financiară.

 

CITEȘTE ȘI:

 

DNA cercetează conducerea ASF ca urmare a plângerii FACIAS

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns