Image 1
Image 2
Acasa

PREGĂTIRI PENTRU ALEGERI 2024

Alianțele electorale vor fi obligatorii pentru majoritatea partidelor, mai ales pentru USR

Traian Băsescu a reușit în anul 2004 să câștige alegerile prezidențiale, formând guvernul PNL-PD condus de Călin Popescu Tăriceanu. Care este situația alianțelor acum? USR dă tonul.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Peste 600 de delegați din întreaga țară, dar și invitați de la alte partide politice au participat sâmbătă, 17 iunie, la Congresul USR care a avut loc la Sala Radio din București.

 

Delegații prezenți la Congres au votat ca președintele Cătălin Drulă să creeze un pol de dreapta cu care să participe la alegerile din 2024. Potrivit unui comunicat USR remis după eveniment, preşedintele USR, Cătălin Drulă, a prezentat o viziune pentru „câştigarea alegerilor din 2024 de către un pol al forţelor de dreaptă şi 10 principii care să stea la baza unui program de guvernare.”

 

„Principalele angajamente pe care liderul opoziţiei le-a menţionat pentru 2024 sunt: investirea banilor publici în educaţie, eliminarea privilegiilor, tăierea cheltuielilor inutile ale statului, reconstrucţia statului pe bază onestitate şi performanţă, protejarea mediului şi investiţii în energia verde”, se menţionează în comunicat, a transmis USR.

 

Kelemen Hunor, prezent la Congresul USR

 

Printre invitaţi de la Congresul USR s-au numărat preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Eugen Tomac, şi preşedintele Forţa Dreptei, Ludovic Orban, dar și vicepreşedintele ALDE Europe, Kira Rudik.

 

Surprinzătoare a fost prezența la Congres a liderului UDMR, Kelemen Hunor, care a precizat în discursul său că nu a mai fost la un eveniment de acest gen de-al altei formațiuni politice „de foarte mult timp”.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with