Image 1
Image 2

PROTEST LA AJPIS SATU MARE

Angajații cer respectarea promisiunilor

Funcționarii Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Satu Mare au declanșat protest spontan, joi 28 decembrie 2023, între orele 12,00-12,30 fără a afecta activitatea instituției.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

În mai multe județe din țară s-a inițiat acest tip de manifestare de protest din cauza nerespectării revendicărilor obținute în urma negocierilor din data de 04.12.2023 dintre Federația Sindicatelor din Ministerul Muncii și Guvernul României și conducerea Ministerului Muncii și Solidarității Sociale.

 

Colectivul agenției ne-a explicat motivul protestului printr-o scrisoare, pe care o redăm mai jos.

Este inacceptabil să constatăm că, în ciuda dialogului social esențial în situația actuală, reprezentanții guvernamentali, în special ministrul Muncii și Premierul României, au ignorat negocierea inițiată ca urmare a protestelor angajaților din instituțiile Ministerului Muncii și Solidarității Sociale.
Promisiunile făcute de aceștia trebuie să fie respectate, iar o potențială neîndeplinire este o dovadă clară a lipsei de responsabilitate față de angajații din instituțiile Ministerului Muncii.

 

 

Guvernul nu doar că a eșuat în a ține cont de nevoile și revendicările angajaților, dar a și disprețuit principiul fundamental al dialogului social. Este regretabil să vedem că promisiunile lor s-au dovedit a fi doar cuvinte goale, iar consecința directă a acestei lipse de acțiune responsabilă este indignarea masivă a angajaților și neîncrederea în actuala clasă politică.

 

 

Cerem guvernului să adopte actul normativ așa cum s-a convenit în cadrul negocierilor, respectând astfel drepturile și interesele legitime ale angajaților. Așteptăm acțiuni concrete și o manifestare reală a respectului față de munca și contribuția noastră, esențială pentru întreaga populație a țării.

Este momentul pentru guvern să se dea dovadă de responsabilitate și respect față de cele promise în negocierea cu organizația sindicală reprezentativă a Ministerului Muncii – Federația Sindicatelor din Ministerul Muncii.

 

 

Citește și

Angajații AJPIS amenință cu greva generală

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns