Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

ANRE a aprobat înfiinţarea de noi capacităţi energetice cu putere totală instalată de peste 167 MW

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Comitetul de reglementare al ANRE a decis în şedinţa de miercuri, 13 iulie, să acorde autorizaţii de înfiinţare pentru noi capacităţi energetice de 167 MW, potrivit unui comunicat remis Agerpres.
Este vorba despre autorizaţia de înfiinţare pentru realizarea noii capacităţi energetice Centrala Termoelectrică în Cogenerare Midia Năvodari, cu puterea electrică instalată de 77,8 MW şi maximal debitată de 16,3 MW, acordată societăţii Rompetrol Energy SA, cu durata de valabilitate de 26 de luni, şi acordarea autorizaţiei de înfiinţare pentru realizarea noii capacităţi energetice Centrala electrică fotovoltaică (CEF) Oradea, cu puterea electrică instalată de 90,035 MW şi maximal debitată de 86,565 MW, societăţii Eco Sun Oradea, cu durata de valabilitate de 15 luni.
Toate autorizaţiile de înfiinţare acordate vor contribui, ulterior punerii în funcţiune a capacităţilor energetice, la creşterea puterii electrice instalate în Sistemul Energetic Naţional.
ANRE continuă analiza capacităţilor de producere a energiei electrice şi publică, în mod regulat, pe pagina proprie de internet, rapoarte detaliate privind situaţia actualizată a puterilor instalate.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

7 comentarii

  1. De pe agerpres.ro:
    “România îşi va putea acoperi din surse interne consumul de gaze la iarnă, chiar şi în zilele geroase, fără a mai fi nevoie de importuri, a afirmat, luni, Niculae Havrileţ, membru în Consiliul de Supraveghere OMV Petrom, în cadrul conferinţei “Cum ne pregătim pentru criza energetică de la iarnă?””.
    Acum cred ca discutia pe aceasta tema este inchisa. Se pare ca Guvernul Romaniei nu este chiar atit de neserios cum incearca unii pitigoi sa-l zugraveasca.

  2. Daca “… procentul este asumat de Guvern …” atunci e ” bine “. Am toata increderea in ” Guvern ” in majoritate tradatori de tara si de neam ! , care prin deciziile luate se pisa de multe ori si pe Constitutie si promit multe lucruri pe care ulterior nu le indeplineste !!!. De garantie deplina este si faptul ca in fruntea Guvernului se afla un ” comandant ” plagiator curat-murdar spalat curat la comanda politica si tinut in functie de presedintele dumneavoastra Werner cel fraudator si mincinos !!!.

  3. Termenul fixat de UE este 1 noiembrie 2022 pentru a umple 80% din capacitatile de depozitare in toate tarile UE. Polonia are deja 100%, Romania avea 47% saptamina trecuta, acum are 50%, deci doamna experta se agita “preventiv”, pana la 1 noiembrie se va depasi cu mult 80%. Procentul este asumat de Guvern, nu de Virgil Popescu. Productia interna de gaze merge zilnic in proportie de 70% spre depozitare.
    Cantitativ nu vor fi probleme nici la iarna. Dar pe partea de preturi aici nu stim cum vor merge lucrurile.

  4. Sursa : observatornews.ro; economicanet.ro.
    Cât gaz mai are România în depozite, în plină criză energetică. Expert: “Este tot mai critică situaţia”
    De Mădălina Chiţac la 11.07.2022, 20:38

    ” Cu preţuri tot mai mari şi o iarnă dificilă la orizont, România are depozitele de gaze pe jumătate goale. Şi nici nu se grăbeşte să le umple, crezând că are suficient timp. Problema este că tot cresc preţurile, aşa că vom ajunge să plătim tot mai mult. Situaţia e gravă în întreaga Europă. Rusia a decis astăzi să oprească livrările de gaze către Europa prin conducta Nord Stream 1, principalul gazoduct care transportă gazele rusești până în Germania.”
    ( conform lui V. Popescu ( daca mai puteti avea incredere in el, deoarece eu NU mai cred pt. ca ne-a mai mintit cu nerusinare in cateva randuri !!!, ) depozitele de gaze sunt umplute 47-48 % din capacitate , adica sub jumatate !, ceea ce inseamna pt. mine mai mult goale decat pline si daca luam in calcul ca si acuma se consuma gaz nu doar iarna atunci situatia este mult prea sumbra/delicata . ). Sa nu uitati ce am mentionat in primul comentariu de dinaintea @Babacului !!!. Eu NU gresesc !!!. V. Popescu nu este de incredere !!!. Si asta pt. corecta informare !!!. O sa vedeti la iarna !…

  5. De pe agerpres.ro:
    “Gradul de umplere a depozitelor de gaze este în acest moment de 50%, mai mult decât şi-a asumat ţara noastră pentru data de 1 august, a scris, pe Facebook, ministrul Energiei, Virgil Popescu.”
    Am pus asta nu pentru tine, ci oamenii sa fie corect informati.

Lasă un răspuns