Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Apar primele nemulţumiri legate de vacanţa prelungită

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, a făcut câteva precizări suplimentare referitoare la modificarea structurii anului şcolar după precizarea faptului că vacanţa de primăvară se va întinde toată luna aprilie.

Practic, cererea privind vacanța de primăvară de o lună a fost făcută de Ministerul Sănătății și că deocamdată sunt doar propuneri discutate, nefiind semnat oficial niciun ordin de modificare a structurii anului școlar. 

          Ministrul a spus că semestrul al II-lea se va încheia pe 2 iulie, în loc de 18 iunie, adică va fi mai lung cu două săptămâni. „Finalul semestrului al II-lea se decaleaza 2 săptămâni! Vacanţa de primăvara se prelungeşte cu 2 săptămâni. Se mută practic 2 săptămâni din vacanţa de vară, în vacanţa de primăvara. În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie. Mai puţin: – elevii clasei a 8-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 Iunie), – elevii clasei a 12-a care termină 18 Iunie (în loc de 4 iunie) şi – Învăţământul profestional şi tehnic care termină pe 23 Iulie (în loc de 9 Iulie)”, a explicat Cîmpeanu.

Acum, structura semestrului al II-lea de şcoală este următoarea: 17 săptămâni de cursuri între 8 februarie 2021 – 18 iunie 2021, astfel: Cursuri – luni, 8 februarie 2021 – joi, 1 aprilie 2021 Vacanţă – vineri, 2 aprilie 2021 – duminică, 11 aprilie 2021 Cursuri – luni, 12 aprilie 2021 – joi, 29 aprilie 2021 Vacanţă – vineri, 30 aprilie 2021 – duminică, 9 mai 2021 Cursuri – luni, 10 mai 2021 – vineri, 18 iunie 2021.

 

Ce spun asociațiile de elevi și părinți?

 

Pe de altă parte, asociațiile de elevi din România, dar și cele de părinți condamnă propunerea Ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, de a extinde vacanța de primăvara cu trei săptămâni, astfel încât aceasta să includă Paștele catolic și pe cel ortodox, dar și decalarea examenului de Evaluare Națională.

Elevii consideră că o lună de pauză este de neacceptat în situația de față și consideră măsura o bătaie de joc la adresa întregului sistem de educație, se arată în comunicat.

Asociațiile de elevi susțin că în aceste momente, mai mult ca niciodată este nevoie de o predare efectivă, în special pentru elevii claselor terminale, care la sfârșitul acestui an școlar vor susține probele de Evaluarea Națională, respectiv de Bacalaureat și că singura soluție care ne poate ajuta, acum în ultima parte a anului școlar este prezența fizic[ și luarea tuturor măsurilor necesare în vederea recuperării și acumulării materiei.

În ciuda faptului că informațiile se asimilează mai greu în mediul online, lipsa predării totale pe o perioad[ de o lun[ ar însemna și mai multe lacune, lucru care va fi clar vizibil în rezultatele obținute la examenele naționale.

De asemenea, reprezentanții elevilor sunt de părere că predarea se poate face totuși online, dacă suspendarea cursurilor pentru cele 2 săptămâni se face în vederea scăderii numărului de cazuri, “soluția” MEC nefiind cu adevărat justificată.

Și Federația Națională a Asociațiilor de Părinți cere autorităților revenirea asupra deciziei de modificare a structurii anului școlar și a calendarului Evaluării Naționale. “O vacanță de primăvară, prelungită forțat, va determina o ruptură în procesul educațional, planificările profesorilor privind activitatea remedială vor fi date peste cap”, susține Federația. O nemulțumire similară a fost exprimată și de Consiliul Național al Elevilor.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns