Image 1
Image 2

O NOUĂ INTERDICȚIE

Marea Britanie interzice telefoanele mobile în școli atât pentru elevi, cât și pentru profesori

Marea Britanie interzice telefoanele mobile în școli atât pentru elevi, cât și pentru profesori
Guvernul britanic a confirmat planurile de interzicere a utilizării telefoanelor mobile în școlile din Anglia, publicând un ghid pentru directorii de școli în acest sens, anunță The Guardian.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ghidul oferă școlilor o varietate de modalități de a pune în aplicare interdicția, de la ordinul de a lăsa toate telefoanele acasă, la predarea acestora la sosire sau păstrarea lor în dulapuri inaccesibile, sau permite elevilor să le păstreze cu condiția să nu fie folosite sau auzite.

 

Proliferarea telefoanelor inteligente în școli – date oficiale arată că 97% dintre copii au unul până la vârstă de 12 ani – a provocat îngrijorări nu doar în ceea ce privește distragerea atenției, ci și potențialul de intimidare sau alte presiuni sociale.

 

Există, de asemenea, preocupări mai largi legate de utilizarea telefoanelor de către copii și de conținutul dăunător pe care îl pot accesa. Esther Ghey, mama adolescenței ucise, Brianna Ghey, a cerut companiilor de tehnologie să facă mai multe în acest sens și să împiedice accesul copiilor sub 16 ani la rețelele de socializare.

 

Ghey a cerut, de asemenea, că producătorii de telefoane să realizeze produse specifice pentru copiii sub 16 ani care să îi împiedice să acceseze conținuturi dăunătoare, după ce s-a aflat că ucigașii fiicei sale au vizionat materiale violente înainte de crimă.

 

Gillian Keegan, secretarul pentru educație, a declarat: „Școlile sunt locuri în care copiii învață, iar telefoanele mobile sunt, cel puțin, o distragere nedorită a atenției în clasă. Le oferim profesorilor noștri care muncesc din greu instrumentele necesare pentru a lua măsuri care să contribuie la îmbunătățirea comportamentului și pentru a le permite să facă ceea ce știu să facă cel mai bine – să predea.”
Ghidul de 13 pagini al Departamentului de Educație precizează că politica privind telefoanele ar trebui să fie comunicată în mod clar elevilor, explicând și motivele pentru care a fost adoptată. Acesta adaugă că profesorii nu ar trebui să fie văzuți în școli folosind un telefon, cu excepția cazului în care este necesar pentru muncă.

 

Părinții trebuie, de asemenea, să fie implicați în această interdicție, se spune, reamintindu-le că trebuie să contacteze elevii prin intermediul biroului școlii și nu direct.

 

CITEȘTE ȘI:

 

Numărul elevilor din Cluj crește peste capacitatea școlilor

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with