Image 1
Image 2

Aperitiv de caracatiţă cu oţet

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

O caracatiţă mai mică, o jumătate de cană de oţet, câteva fire de ţelină, un morcov, o ceapă, 8-10 boabe de piper, sare, puţin pătrunjel. Pentru sos: o jumătate de cană de ulei de măsline, 6-8 linguri de oţet, un sfert de linguiţă de piper măcinat, puţină sare şi pastă de ardei iute, după gust.

Mod de preparare:

Caracatiţa se spală bine şi se pune în oală cu apă cât să o acopere. Se adaugă oţetul, se pune capacul şi se fierbe pe foc tare. Când începe să fiarbă, se încetineşte focul şi se fierbe timp de aproximativ o jumate de oră. Când a fiert, se scurge, se clăteşte cu apă rece din belşug şi se pune din nou în apă curată la fiert cu ţelina, morcovii, ceapa, boabele de piper şi sare. Se acoperă cu capacul şi din nou la fiert timp de 1 oră. Între timp se amestecă ingredientele pentru sos, până se omogenizează. Caracatiţa o serviţi pe platou cu garnitură de ardei roşii şi frunze de pătrunjel, tăiată în bucăţele şi cu sosul anterior preparat.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Rețeta de pui Marengo

REȚETE FRANȚUZEȘTI

Reteta preferată a lui Napoleon: Puiul Marengo

Napoleon Bonaparte este cunoscut pentru multe lucruri, dar când vine vorba de mâncarea sa preferată, istoria ne spune că era un om cu gusturi relativ simple pentru statutul său. Una dintre mâncărurile despre care se spune că îi plăcea mult era “Puiul Marengo”. Această mâncare a fost creată în urma bătăliei de la Marengo, când bucătarul său, Dunand, a fost forțat să improvizeze o masă cu ingredientele disponibile după victoria franceză asupra austriecilor în 1800.