Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

APLICAȚII SOCIAL-MEDIA

Apple a retras WhatsApp și Threads din magazinul său de aplicații din China

Apple a retras WhatsApp și Threads din magazinul său de aplicații din China
Conform unui ordin emis de autoritățile de supraveghere a internetului din Beijing, Apple a eliminat aplicațiile WhatsApp și Threads din magazinul său de aplicații din China.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

Potrivit CNN, decizia a fost luată în contextul preocupărilor legate de securitatea națională invocate de autoritățile chineze.

„Suntem obligați să respectăm legile din țările în care ne desfășurăm activitatea, chiar și atunci când nu suntem de acord”, a declarat vineri un purtător de cuvânt al Apple pentru CNN. „Administrația spațiului cibernetic din China a ordonat eliminarea acestor aplicații din magazinul din China pe baza preocupărilor lor legate de securitatea națională. Aceste aplicații rămân disponibile pentru descărcare în toate celelalte magazine unde apar.”

 

Cu toate acestea, eliminarea lor de către Apple reprezintă o „distanțare suplimentară între universurile tehnologice deja separate” în această țară și nu numai, a declarat Duncan Clark, președinte al companiei de consultanță în investiții BDA China, cu sediul la Beijing.

„Aceasta va cauza neplăceri consumatorilor și întreprinderilor (din China) care comunică cu familia, prietenii sau clienții din străinătate. Chiar dacă folosesc VPN-uri pentru a-și accesa aplicațiile WhatsApp existente, acestea vor deveni în timp învechite și vor necesita actualizare”, a spus el.

 

CITEȘTE ȘI:

 

Facebook, TikTok și Instagram, date în judecată de școlile din Canada pentru impactul negativ asupra educației și sănătății mintale a elevilor

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns