Image 1
Image 2

LA CEAS DE SĂRBĂTOARE

Aproximativ 2000 de colindători au vestit Nașterea Mântuitorului la Unicarm

Colindele strămoșești au răsunat, timp de două zile, la compania Unicarm, cu sediul în localitatea Vetiș. Dacă în prima zi, copiii de grădiniță, respectiv de școală primară și gimnazială au fost cei care au adus cu ei bucuria Nașterii Mântuitorului.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

A doua zi de colindă a venit și rândul adulților să se bucure de magia sărbătorilor alături de marea familie Unicarm.

 

 

Primii care au sosit la sediul din localitatea Vetiș au fost cei peste 50 de copii și părinți din Parohia Ortodoxă Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, din localitatea Turț care, prin grija părintelui Sergiu Tămaș, au adus aici cele mai frumoase colinde specifice turțenilor.

 

 

Cei mai mici dintre invitați au avut vârste începând de la 4 anișori și au fost foarte entuziasmați pentru că s-au aflat pentru prima dată la sediul Unicarm. Deși de-a lungul zilei au colindat la mai multe instituții, tot ei au fost cei care au încheiat recitalul de colinde, alături de cei 1500 de angajați, care au ieșit în curte pentru tradiționalele urări de la fiecare sfârșit de an.

 

 

După reprezentația oșenilor din Turț, a venit rândul grupului condus de taragotistul Călin Borșe să colinde după datina străbună. Îmbrăcați și aceștia în straiele populare, la fel ca micii colindători din Turț, doar că specifice Zonei de Codru, membrii ansamblului profesionist a reușit să impresioneze audiența prin acuratețea interpretării colindelor străvechi, așa cum le-au știut moșii și strămoșii noștri.

 

 

Și ansamblul folcloric Ceatăra din Carei a fost la mare înălțime. Fiecare copilaș a îmbrăcat portul popular strămoșesc din zona de Codru, și a interpretat o suită de colinde, așa cum le-au învățat de la bunicile lor.

 

 

Invitați ai familiei Lucuț au fost și coriștii de la Biserica Ortodoxă din municipiul Satu Mare, cu hramul Adormirea Maicii Domnului. Preoții parohi Cristian Boloș și Radu Șimonca i-au însoțit pe credincioși, ca în fiecare an, fiind primiți cu brațele deschise la sediul companiei.

 

 

Ansamblul folcloric al Asociației Țara Oașului a fost la mare înălțime. Țâpuritorii Adrian Negru, Irina Man și Rodica Borhidan au fost acompaniați de Dănuț Ciobai și ceterașul Vasile Nemeș, reușind să creeze un moment autentic, și să redea colinde ce erau știute odinioară de bunii și străbunii noștri.

 

 

Li s-au alăturat copiii de la Ansamblul GeSo, care sunt coordonați de Gerogiana și Sorin Cioban. Împreună au adus bucurie și speranță, au transmis emoție și dragoste față de tradițiile autentice specifice perioadei sărbătorilor de iarnă.

 

 

Cu atât mai mare a fost și bucuria tuturor invitaților, deoarece gestul lor de a vesti nașterea Domnului Iisus Hristos a fost răsplătită din plin cu un cadou generos din partea gazdelor, constând în produse lactate și din carne, dar și bani, după cum se obișnuiește în fiecare an.

 

 

La final, toți invitații s-au unit în colind în curte, alăturându-se celor 1500 de angajați. Desigur că și colinda salariaților a fost răsplătită în aceeași măsură de membrii familiei Lucuț: Ana și Vasile, respectiv Mariana și Viorel Bene.

Citește și:

Pentru sătmăreni, Unicarm este sursa obişnuită de aprovizionare înainte de sărbători şi nu numai

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns