Image 1
Image 2

SPAȚII CULTURALE

Arta și literatura se întâlnesc în spațiul cosmic al librăriei Huai’an Zhongshuge din China

China este cunoscută pentru librăriile sale futuriste și, datorită lui Li Xiang de la firma de design X+Living , o piață aglomerată din provincia Jiangsu a țării are un nou loc contemporan pentru achiziționarea de cărți. Interiorul lui Huai'an Zhongshuge este adus la viață de structuri tridimensionale enorme care amintesc de instrumente astronomice.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

China este recunoscută pentru librăriile sale de avangardă, iar datorită talentului lui Li Xiang de la compania de arhitectură X+Living, un centru comercial din provincia Jiangsu s-a îmbogățit cu un spațiu modern dedicat iubitorilor de carte. Huai’an Zhongshuge impresionează prin amenajarea sa interioară, dominată de construcții tridimensionale masive ce evocă obiecte din astronomie.

 

 

Aceste structuri, asemănătoare unor inele cosmice, se impun ca elemente focale în decorul librariei. Inelele complexe ocupă spațiul, prezentând imagini cu cărți care par să sfideze legile gravitației în drumul lor către plafon. „Figuri în miniatură se plimbă printre aceste construcții, printre mii de volume ce deschid portaluri către universuri fără margini, oferind o fereastră către misterul cosmosului”, menționează designerul. „De la antichitate și până în prezent, curiozitatea umană față de spațiul cosmic a fost constantă – de la sferele armilare până la navele spațiale, de la observarea astrală la călătoriile interstelare, cu cărțile ca martori ai acestor explorări.”

 

 

Realizate din materiale tradiționale de lemn, aceste structuri impresionante contrastantă cu ferestrele extinse din sticlă, care oferă o panoramă asupra peisajului urban vibrant din exterior. Tavanul cu oglinzi amplifică spațiul, permițând vizitatorilor să se scufunde complet și să experimenteze senzația de călătorie într-un spațiu infinit.

 

 

Conceptul de spațiu cosmic se extinde și în zona dedicată copiilor, unde rafturile de cărți viu colorate au forme de rachete, astronauți și planete, stimulând imaginația celor tineri. Designul invitant al lui X+Living încurajează cititorii de toate vârstele să se pierdă în lumea fantezistă creată.

 

 

„Arhitectura spațială reprezintă o extensie a visului, un vis suspendat deasupra orașului, în inima vastității interstelare, unde grijile individuale par la fel de nesemnificative ca particulele de praf. Poate că, prin intermediul cărților, putem pătrunde cu adevărat în adâncurile universului cosmic interior.”

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with