Image 1
Image 2

UNIVERSITATE RENUMITĂ

ASE București, în primele 10% universități din lume

Clasamentul internațional Webometrics - Ranking Web of Universities poziționează, la nivel mondial, Academia de Studii Economice din București în primele 10% dintre universitățile clasificate,...
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

… ocupând locul 1095 dintr-un total de 11.989 de instituții. ASE și-a continuat trendul ascendent și la nivel național, urcând pe locul trei în România din 102 instituții clasificate și locul 432 la nivel de Europa din 6.009 instituții, conform ediției cu numărul 21, din ianuarie 2024, a clasamentului mondial al universităților realizat de Cybermetrics (Spania) https://www.webometrics.info/en/world.

 

Clasamentul mondial Ranking Web of Universities este dedicat reflectării poziției universității în mediul online, pe baza evaluării cu acuratețe a activităților desfășurate. Cele 3 categorii de indicatori analizați pentru realizarea ediției ianuarie 2024 a clasamentului au fost: vizibilitatea în mediul online a paginilor web ale universității (50% în scorul final al universității); numărul de lucrări științifice situate între primele 10% cele mai citate titluri, în cadrul a 27 de domenii științifice (40% în scorul final al universității) și numărul cumulat de citări ale primilor 310 cei mai citați profesori/cercetători dintr-o universitate (10% în scorul final al universității).

 

Ierarhizarea din cadrul acestui top este realizată pe baza datelor web accesibile publicului şi rezultatele sunt făcute publice în lunile ianuarie şi iulie, în fiecare an.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with