Image 1
Image 2

EXTINDERE ÎN PIAȚA BIOFARMACEUTICĂ

AstraZeneca achiziționează Fusion Pharmaceuticals pentru 2 miliarde de dolari

AstraZeneca achiziționează Fusion Pharmaceuticals pentru 2 miliarde de dolari
AstraZeneca plănuiește să continue cercetările și dezvoltarea în domeniul terapiilor inovatoare pentru tratarea cancerului, inclusiv radioconjugatele și conjugațiile anticorp-medicament.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

AstraZeneca continuă expansiunea în domeniul biofarmaceutic, achiziționând Fusion Pharmaceuticals pentru 2 miliarde de dolari

Într-o mișcare de extindere a prezenței sale în industria biofarmaceutică, AstraZeneca a anunțat astăzi achiziția companiei Fusion Pharmaceuticals în schimbul a aproximativ 2 miliarde de dolari în numerar, conform informațiilor transmise de CNBC.

Această tranzacție marchează al doilea acord major al AstraZeneca în luna curentă, după ce săptămâna trecută a finalizat achiziționarea Amolyt Pharma, plătind 1,05 miliarde de dolari, cu scopul de a-și întări portofoliul de tratamente pentru boli rare.

Prețul oferit de producătorul de medicamente pentru acțiunile Fusion se ridică la 21 de dolari pe unitate, reprezentând o primă de peste 97% față de valoarea închiderii titlurilor companiei listate în SUA.

Fusion Pharmaceuticals este recunoscută pentru dezvoltarea radioconjugatelor (RC) de “generația următoare” utilizate în tratamentul cancerului. Aceste RC-uri livrează izotopi radioactivi direct la nivelul celulelor canceroase prin intermediul unor molecule care asigură o direcționare precisă. Ele au câștigat popularitate în ultimii ani ca o modalitate promițătoare de tratare a cancerului.

Unul dintre cele mai avansate programe ale Fusion este FPI-2265, care se află în prezent într-un studiu clinic de fază intermediară pentru tratarea pacienților cu cancer de prostată metastatic, rezistent la castrare.

“Aproximativ 30-50% dintre pacienții cu cancer primesc radioterapie la un moment dat în timpul tratamentului lor, iar achiziționarea Fusion consolidează obiectivul nostru de a transforma această paradigmă a îngrijirii cu ajutorul radioconjugatelor de nouă generație”, a declarat Susan Galbraith, vicepreședinte executiv al Cercetării și Dezvoltării în Oncologie la AstraZeneca.

Pe lângă radioterapie și chimioterapie, care au reprezentat metode fundamentale de tratare a cancerului de-a lungul deceniilor, AstraZeneca a fost implicată în dezvoltarea altor abordări terapeutice, cum ar fi conjugații anticorp-medicament (ADC) și RC.

În plus față de suma convenită pentru achiziționarea acțiunilor Fusion, AstraZeneca va plăti un drept de valoare contingentă netransferabil de 3 dolari pe acțiune, ceea ce ridică valoarea tranzacției combinate la aproximativ 2,4 miliarde de dolari.

Într-un anunț anterior în luna ianuarie, Fusion a comunicat că a obținut aprobarea FDA pentru protocolul său de studiu de fază 2/3 pentru FPI-2265, cu planuri de a demara un studiu de fază 3 estimat să înceapă în 2025.

Citește și: Cine sunt românii care pot beneficia de medicamente compensate

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with