Image 1
Image 2

ȘEDINȚĂ DE GUVERN

Cine sunt românii care pot beneficia de medicamente compensate

Guvernul a decis extinderea programului de compensare a medicamentelor. 
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

În ședința de joi, Guvernul a aprobat un proiect privind extinderea programului de compensare cu 90% a preţului medicamentelor pentru pensionari, urmând ca de la 1 ianuarie să beneficieze de această facilitate pensionarii cu venituri de până la 1.830 lei pe lună, comparativ cu 1.608 lei pe lună în prezent.

 

 

 

”Avem astăzi o decizie extrem de importantă legată de medicamentele compensate cu 90% pentru pensionari. Creștem plafonul seniorilor care sunt eligibili să le primească pentru a putea cuprinde un număr mai mare de pensionari. Este vorba de oameni în vârstă cu pensii mici, pentru care aceste medicamente sunt cu adevărat vitale. Iar în 2024 am majorat bugetul sănătății cu peste 40%, fiindcă reprezintă o prioritate a acestui guvern.” a declarat premierul Marcel Ciolacu în debutul ședinței de guvern de joi, 21 decembrie.

 

 

 

La finalul ședinței, purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin a declarat că hotărârea a fost aprobată.

 

 

 ” Guvernul a decis majorarea plafonului de venituri până la care pensionarii pot beneficia de compensarea cu 90% a medicamentelor. Astfel, începând cu 1 ianuarie 2024, vor beneficia de compensarea cu 90% a medicamentelor pensionarii cu venituri de până la 1.830 lei pe lună, comparativ cu pragul de 1.608 lei pe lună din prezent“, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin.

 

 

 

Potrivit acestuia pentru perioada ianuarie – septembrie, au fost eliberate peste 2 milioane de reţete pentru un număr de 432.525 de pensionari.

 

 

CITEȘTE ȘI:

 

Piaţa farma s-a majorat cu precădere pentru unele grupe de medicamente

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with