Image 1
Image 2

TIMP LIBER

Ateliere de origami la Biblioteca Județeană Satu Mare 

Sătmărenii, indiferent de vârstă, pot alege să își petreacă timpul într-un mod relaxant și creativ. Adulții și copiii pasionați de origami pot să frecventeze atelierele organizate de Bibliotecă Județeană Satu Mare la sediul instituției.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

“Pliem și ne distrăm” este un atelier de origami, activitate unde creativitatea și petrecerea timpului liber dezvoltă îndemânarea, concentrarea, coordonarea , simțul creativ și gândirea logică.

 

 

Atelierul se adresează tuturor iubitorilor de origami începând cu vârsta de 7 ani, se desfășoară lunar, iar prima întâlnire are loc miercuri, 21 februarie 2024, ora 16:00 în Sala mare de conferință, situată la etajul 1 al Bibliotecii Județene Satu Mare, str. Iuliu Maniu, nr. 2.

 

 

Pentru înscrieri, cei interesați pot să sune la numărul de telefon 0261-711199. Numărul de locuri este limitat la 20, in total.

 

 

Lumea artelor tradiționale japoneze a reprezentat întotdeauna pentru occidentali o fascinație, iar discipline precum ikebana – arta aranjării florilor, chanoyu – ceremonia ceaiului, origami – arta plierii hârtiei și multe altele au simbolizat elemente ale frumuseții și perfecțiunii japoneze.

 

 

Există multe stiluri de origami, acestea pornind de la cele mai simple compoziții până la compoziții extraordinar de complexe, alcătuite din mai multe unități origami pentru a forma un poliedru, precum și reprezentări formate din două sau mai multe coli de hârtie.

 

 

Cu toate aceste multe forme de abordare, cele mai simple forme de origami sunt modelele formate dintr-un pătrat de hârtie, fără a utiliza lipiciul. Se pot folosi diferite feluri de hârtie, de la cea subțire la cea groasă, precum și hârtia velină a revistelor sau hârtia de împachetat.

 

Citește și:

Atelier de origami în vacanța de vară la Biblioteca Județeană

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with