Image 1
Image 2

Atelierul auto de lângă Piaţa de Vechituri ar fi luat foc de la un trăsnet

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

În cursul zilei de duminică, începând cu ora 21.00, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Someş” al judeţului Satu Mare, a intervenit cu 4 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, 2 autoscări mecanice, o ambulanţă SMURD şi 32 pompieri militari pentru limitarea, localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la atelierul de reparaţii auto situat pe strada Drăganilor, în municipiul Satu Mare.

La sosirea echipajelor de intervenţie, incendiul se manifesta prin ardere generalizată la nivelul acoperişului pe o suprafaţă de aproximativ 500 m², existând pericolul de propagare la întreaga clădire dar şi la construcţiile învecinate. Pompierii militari au acţionat pe mai multe sectoare, pentru stingerea incendiului şi protecţia bunurilor aflate în interiorul clădirii. Primele măsuri de protecţie a cetăţenilor au vizat evacuarea zonei din proximitate şi emiterea unui mesaj de tip RO-Alert cu privire la degajările mari de fum din zonă. Având în vederea amploarea evenimentului şi cantitatea mare de materiale combustibile din interiorul clădirii, s-au solicitat în sprijin forţe şi mijloacelor de intervenţie de la Detaşamentul de Pompieri Carei. Totodată, pentru susţinerea intervenţiei, la faţa locului a fost prezent, prefectul judeţului, dnul.Radu Roca. Deasemenea pentru buna desfăşurare a acţiunii, au fost solicitate în sprijin echipaje din cadrul IJJ şi IPJ Satu Mare precum şi reprezentanţi ai Gărzii de Mediu şi Apaserv.

Operaţiunea pompierilor a fost de lungă durată, desfăşurându-se în condiţii grele de intervenţie, având în vedere cantitatea mare de materiale combustibile depozitate în podul clădirii. Pagubele produse în urma incendiului constau în distrugerea a aproximativ 200 de bucăţi de anvelope şi părţi ale unui autoturism de competiţie. S-au degradat 3 autoturisme, echipamente service, pereţii şi tavanul pe o suprafaţă de aproximativ 1000 m², mobilierul din birouri, 10 geamuri termopan, 2 porţi culisante. Pompierii au reuşit sa salveze parterul şi etajul 1 al clădirii precum şi un număr de aproximativ 400 bucăţi anvelope.

Sursa probabilă de aprindere a incendiului a fost stabilită ca fiind, trăsnet.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with