Image 1
Image 2

INFRACTORI ÎN ONLINE

Atenție la false oportunităţi de investiţii pe unele rețele de socializare!

Noi postări sponsorizate pe social media care promovează falsele oportunităţi de investiţii vizează utilizatori din România...
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

… ai platformelor Meta, compania mamă a platformelor Facebook și Instagram, atacatorii folosindu-se de tehnologia deepfake pentru manipularea imaginii şi a sunetului unor segmente video deja publicate anterior, atenţionează specialiştii Dispeceratului Naţional de Securitate Cibernetică din România.

 

Infractorii se folosesc de mediul online, de rețele de socializare, pentru a profita de naivitatea unor persoane care tind să dea crezare unor imagini, texte, care promit cîștiguri extrem de rapide, sau investiții extraordinar (în mod ciudat, dacă stai să te gândești) de profitabile.

 

“În cazul de astăzi, atacatorii se folosesc de identitatea vizuală Enel România pentru promovarea schemei de fraudare, alături de fotografii cu preşedintele, respectiv premierul României. Pe site-ul de phishing unde utilizatorul este redirecţionat, lângă imaginea Enel apare deopotrivă şi branding-ul Romgaz, Hidroelectrica, Banca Transilvania şi Digi24. Modificarea în scop infracţional a înregistrărilor video are ca obiectiv clar inducerea în eroare a potenţialelor victime. Astfel, folosindu-se de reputaţia organizaţiilor sau a personajelor din respectivele clipuri, atacatorii generează un grad important de încredere informaţiei prezentate – câştiguri rapide într-un timp foarte scurt”, semnalează experţii în securitate cibernetică pe pagina de Facebook a DNSC.

 

Potrivit acestora, clipuri în care anumite persoane cu reputaţie la nivel naţional girează aceste “programe de investiţii” sunt publicate adesea de infractorii din online pe conturi social media nou create şi folosite exclusiv în acest scop, ori unele compromise, care au aparţinut în trecut altor utilizatori.

 

Nici companiile nu sunt ocolite de așa-numiții hackeri cibernetici, după cum arătam într-un număr anterior al ziarului nostru. Nu puține sunt firmele care ajung să facă plăți destul de însemnate în urma atacurilor cibernetice, a căror amploare s-a constatat, de către specialiștii în domeniu, că este în creștere.

 

CITEȘTE ȘI:

România, ţinta unor atacuri cibernetice revendicate de ruşi

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

NORD VEST PATRONATE

Șef nou peste patroni

La Zalău a avut loc luni, 20 noiembrie, o întâlnire a patronatelor din Regiunea de Nord Vest afiliate la Consiliul Național al Intreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR),