Image 1
Image 2

TENIS DE CÂMP

Au fost desemnați tenismenii anului 2023

Federaţia internaţională de tenis (ITF) ales ieri cei mai buni tenismeni ai anului 2023 în persoana lui Novak Djokovic (masculin) şi Arinei Sabalenka (feminin).
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Sârbul Novak Djokovic a luat premiul premiul pentru cel mai bun tenismen al anului pentru a 8-a oară în prodigioasă lui carieră. Foarte mult a cântărit în desemnarea lui numărul 1 în tenisul mondial faptul că a câștigat 3 din cele 4 turnee de Grand Slam, Australian Open, Roland Garros şi US Open. În vârstă de 36 de ani, a ajuns la un total de 24 de titluri de Grand Slam, egalând-o astfel pe australianca Margaret Court ca număr de trofee majore la simplu.

 

Mai adăugăm faptul că Djokovic a câștigat pentru a şaptea oară Turneul Campionilor stabilind un nou record, şi a încheiat anul pe primul loc în clasamentul ATP pe puncte. În plus, are un excellent procentaj raport victorii/înfrângeri de 88,7 %, câștigând 56 din cele 63 de meciuri pe care le-a disputat în 2023.

 

Învingătoarea de la feminin, Arina Sabalenka a câştigat primul ei trofeu major la Australian Open, a disputat finala la US Open şi a atins semifinalele atât la Roland Garros, cât şi la Wimbledon în acest an.

 

Belarusa, situată pe locul 2 în clasamentul WTA, după poloneza Iga Swiatek, a spus că 2023 a fost un an “incredibil’ şi s-a declarat încântată că a fost desemnată campioană mondială. La dublu masculin laureații anului sunt Rajeev Ram (SUA) şi Joe Salisbury (Anglia) iar la feminine a cîștigat cuplul australianca Storm Hunter (Australia)/ Elise Mertens (Belgia).

 

CITEȘTE ȘI: Premierul Ciolacu anunță un buget orientat către investiții

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with