Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

DIETĂ ECHILIBRATĂ

Avocado – singurul aliment bogat în grăsimi care face minuni pentru creier

Avocado – singurul aliment bogat în grăsimi care face minuni pentru creier
Medicul Vlad Ciurea recomandă un singur aliment bogat în grăsimi care poate fi inclus fără griji în dieta noastră.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Acesta face bine creierului nostru și are o mulțime de beneficii pentru organism, drept urmare nu trebuie evitat.

 

În general, alimentele bogate în grăsimi nu sunt recomandate. Există însă și anumite excepții, iar asta o spune chiar medicul Vlad Ciurea. El a vorbit depsre singurul aliment bogat în grăsimi care face minuni pentru creier. Se pare că acesta conține doar grăsimi bune. Iar acestea sunt benefice pentru creierul nostru. Astfel, putem consuma regulat acest aliment fără griji, pentru că vom avea doar de câștigat. Este vorba despre avocado.

 

„Nu avem avocado la noi în țară, acest fruct este un fruct minunat pentru creier. Tot ceea ce spun acum este pentru creier. La baza grăsimilor sunt anumite substanțe. Structura grăsimilor, cele de natură benefică pentru creier, și grăsimile grele, care nu sunt benefice pentru creier. În avocado se găsesc doar grăsimi bune!”, a spus medicul Vlad Ciurea.

Pentru că dieta noastră trebuie să fie una variată, e bine să includem și alte alimente care au grăsimi. Pe de altă parte, în unele cazuri e nevoie de o cantitate ceva mai mică și nicidecum de exces.

 

 

Recomandările medicului Vlad Ciurea

 

 

Medicul Vlad Ciurea recomandă și un consum regulat de semințe de dovleac pentru un creier sănătos. De asemenea, legumele au la rândul lor beneficii uimitoare care nu trebuie trecute cu vederea în niciun caz. Singurul aliment bogat în grăsimi care face minuni pentru creier nu trebuie consumat, deci, de unul singur. Avem nevoie de o dietă variată, bogată în vitamine, dar și în minerale pentru o mai bună funcționare a organismului nostru.

 

 

„Semințele, și eu pledez pentru semințele de dovleac, sunt foarte bune pentru creierul uman. Toate vegetalele, toate legumele, sunt foarte bune. Pentru că aduc un aport de anumite substanțe, numite aminoacizi, și alte substanțe care intră în compoziția transmițătorilor.

 

Între două celule nervoase se află ceea ce numim sinapsă. La această sinapsă se află neurotransmițătorii. Neurotransmițătorii funcționează pe baza alimentelor. Chimismul din alimente se duce acolo. Și se sintetizează. Dacă noi nu am dat chimismul necesar, sinapsa nu funcționează”, a mai explicat prof. dr. Vlad Ciurea la Antena 3 CNN.

 

CITEȘTE ȘI:

 

Alimente care sar în ajutorul nostru în lupta cu kilogramele în plus

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns