Image 1
Image 2

Avram Iancu comemorat la Carei, la 148 de ani de la moartea sa

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Devenind deja o tradiție, duminică, 6 septembrie 2020, la Carei a avut loc comemorarea eroului național Avram Iancu la 148 de ani de la moartea sa.  Manifestările au fost organizate de ASTRA Despărțământul  ”Aurel Coza“  Carei, Asociația colonia moților Ianculești, SC Ianculești SRL și Asociația foștilor refugiați și expulzați din 1940, relatează Buletin de Carei.

Au mai fost prezente despărțămintele ASTRA din Alba Iulia, Blaj și Aiud, Asociația cadrelor militare în rezervă și Asociația Unirea 2009 Carei. Pentru început, a fost intonat Imnul de Stat, urmat de Imnul Moților, după care doi preoți ortodocși pensionari – Gheorghe Sorian și Viorel Danciu – au săvârșit parastasul în fața bustului Eroului Național Avram Iancu de la Carei.

Pe tot parcursul manifestării, bustul lui Avram Iancu  a fost străjuit de steaguri tricolore ridicate de participanți din Carei, Satu Mare, Marna, Ianculești și Horea. Au fost depuse coroane de flori din partea asociațiilor prezente, a grupurilor de moți din Marna Nouă și Horea, a AUR Satu Mare, PNL Carei și a doamnelor Ramona Berințan și Anghelina Anghe din Satu Mare.

Au vorbit despre Eroul Național Avram Iancu doamna Maria  Cioica, președinta ASTRA  ”Eugen Hulea“,  Alba Iulia și Ioan Brad din partea Despărțământului ASTRA Blaj. Din partea organizatorilor, a rostit  o alocuțiune Daniela Ciută, președinta ASTRA Carei, care a înmânat și Diplome de Onoare celor cu activitate constantă pentru păstrarea identității românești și a omagierii Eroilor  Neamului.

Au avut loc și activități artistice, în care au recitat Adelin Petraș, Miruna Răcășan, Octavian Fuzi, Denis Mitrașca și Marcel Ursan. De asemenea, au interpretat cântece Grupul moațelor din Marna, solistă Monica Rusu, Angela Munteanu din Satu Mare și Dănuț Mateș din Carei.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with