Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Bilanţ: Anul trecut, ISU Satu Mare a avut 13.057 de intervenţii

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Activitatea pompierilor sătmăreni în anul 2020 a fost extrem de solicitantă, cu multe provocări și încercări. Un an în care pe langă misiunile specifice s-au adăugat și cele generate de gestionarea pandemiei.

Pe linie de îndrumare și control privind prevenirea situațiilor de urgență, în anul 2020, s-au organizat și executat un nr. de 726 de controale, 784 de misiuni pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Sars-Cov-2.

Pe linia pregătirii populației s-au desfășurat 241 de exerciții de evacuare/alarmare în caz de incendiu și de protecție civilă.

Pe linie de avizare/ autorizare au fost emise 80 de avize de securitate la incendiu, 1 aviz de protecție civilă, 33 de autorizații de securitate la incendiu, 115 avize de transport deseuri periculoase și 12 acorduri pentru comercializarea artificiilor.

În ceea ce priveste Răspunsul în Situații de Urgență, în anul 2020 s-au gestionat un nr. de 13057 de intervenții cu o medie de 38 de intervenții pe zi, față de anul 2019 când s-au înregistrat 9408 intervenții cu o medie de 26 de intervenții pe zi.

Situația pe tipuri de intervenții:
-239 de intervenții la incendii;
-71 de intervenții la incendii de vegetație;
-5295 intervenții SMURD;
-546 transporturi persoane Covid;
-64 alte situații de urgență;
-39 actiuni de protecție a comunitățiilor;
-5951 misiuni de prevenire Covid;
-674 de recunoașteri;
-169 misiuni de protectie și pază la secțiile de votare;
-9 exerciții.

În perioada analizată în urma incendiilor au fost înregistrate 11 persoane decedate, 8 persoane rănite și 26 de persoane au fost salvate de la incendiu.

Suport logistic al misiunilor:

Gradul de dotare cu tehnică al unității este 45% din totalul prevăzut în tabela de înzestrare.

În cursul anului 2020, s-au efectuat un număr de 24 de transporturi, de materiale de protecție împotriva Covid 19 de la D.R.P. Mizil, asigurând astfel materialele necesare de protecție pentru personalul inspectoratului nostru și pentru celelalte instituții cu atribuții în gestionarea pandemiei.

Din situația statisticii referitoare la vechimea autospecialelor de stingere cu apa și spumă, rezultă faptul că aproximativ o jumătate din categoriile de tehnică destinată stingerii incendiilor are o vârstă de peste 15 ani, cele mai vechi autospeciale înregistrând o vârstă de 45 de ani.

În anul analizat, s-a reușit într-o oarecare măsură reechilibrarea balanței vechimii autospecialelor de intervenție prin introducerea unor autospeciale noi, precum:
-un autoturism marca Dacia Duster, utilizat pentru misiuni, controale tematice, recunoașteri și exerciții în teren;
-o autospecială pentru descarcerare;
-un autocamion cu cârlig pentru încărcare/descărcare și transport containere;
-un container suport logistic al intervenției “ Echipamente individuale de protecție (E.I.P)”;
-o cameră de izolare cu presiune negativă, pentru decontaminarea personalului care intră/iese din spațiile în care se asigură asistența medicală.

Cu referire la achizițiile din anul 2020, cea mai importantă este demarată cu aportul Consiliului Județean Satu Mare și se referă la construirea unui “Centru de monitorizare, coordonare integrată și suport în situații de urgență”, investiție multianuală în valoare de 3.562.000 de lei.

Sursă: ISU Satu Mare

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns