Image 1
Image 2

MUNICIPIUL SATU MARE

Binecuvântarea lucrărilor săvârșite la Paraclisul Unității Militare 01653

Binecuvântarea lucrărilor săvârșite la Paraclisul Unității Militare 01653
Lucrările săvârșite la Paraclisul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” al Unității Militare 01653 Satu Mare au fost binecuvântate de către Preasfințitul episcop Timotei Sătmăreanul, în prezența a zeci de preoți, personalități și reprezentanți ai oficialităților locale și județene.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Preotul militar (Maior) Mircea Alexandru Câcău, primul slujitor din cadrul MApN în Garnizoana Satu Mare, a amenajat un Paraclis, unde militarii unității își pot pleca genunchii în rugăciune, în spațiul pus la dispoziție de către unitate.

 

 

Locul destinat slujirii liturgice a fost înzestrat și cu obiecte de cult noi, astfel încât militarii Garnizoanei Satu Mare și familiile acestora se pot bucura de un spațiu adecvat, consacrat asistenței religioase.

 

 

Slujba a fost condusă de Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, înconjurat fiind de un sobor de preoți și diaconi.

 

 

Alături de Preasfinția Sa s-au aflat părinții arhidiaconi Gherasim Nap și Ioan Onuț Păcurar – referent al Secretarului Eparhial, respectiv părintele protopop de Satu Mare, Ioan Socolan.

 

 

Răspunsurile la strană au fost oferite de membrii Grupului psaltic „Sfinții Martiri Brâncoveni”.

Prezența Preasfinției Sale în mijlocul militarilor sătmăreni reprezintă o pregustare a sărbătorii închinate Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință – Ocrotitorul Forțelor Terestre și ocrotitorul capelei.

 

 

Cu această ocazie, părintele slujitor Alexandru Mircea Câcău a fost hirotesit iconom, cu dreptul de a purta brâu roșu, binefăcătorii au fost recompensați cu Diploma Anului Omagial, iar comandantul unității militare, domnul maior Ovidiu Grigore Coștiuc, a fost distins cu Ordinul „Justinian Arhiepiscopul”. Lt. – Col. Gheorghe Marius Păcurar a primit medalia „Justinian Arhiepiscopul” și Lt.-Col. (r.) Gheorghe Balazs a fost distins cu medalia „Justinian Arhiepiscopul”.

 

 

Au primit diplome de vrednicie toți credincioșii care au ajutat Paraclisul Unității Militare 01653 Satu Mare, personalul civil contractual și militar care a contribuit la organizarea evenimentului de binecuvântare a lucrărilor care s-au săvârșit la paraclis, toți membri compartimentului „Cazarmare” al Batalionului 52 Geniu „Tisa”, respectiv binefăcătorii: soții Radu și Nicoleta Cosma, Ionel și Mariana Bondre, Iulian Câcău și Ovidiu Mihai Câcău.

 

 

Din partea Unității Militare Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul a primit o plachetă de recunoștință, un coș cu flori și o bederniță cu chipul Sfântului Mucenic Timotei.

Prefectul Ioan Tibil, alături de directorul Cancelariei, Radu Iancu au participat la slujba de binecuvântare a lucrărilor săvârșite la Paraclis. Au mai fost prezenți secretarul de stat Cristian Valer Beșeni, respectiv viceprimarul Adelin Ghiarfaș.

 

Citește și:

Sfințirea Aghiasmei Mari de către episcopii Iustin și Timotei și hram la Scărișoara

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns