Image 1
Image 2

TRATAREA BOLILOR

Biotehnologia se impune tot mai mult în industria farmaceutică

O analiză de dată recentă arată că aproximativ 40% dintre medicamentele comercializate la nivel mondial sunt obținute prin biotehnologie, notează Școala Pacienților.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

”Noile descoperiri terapeutice ale companiilor de cercetare biofarmaceutice contribuie pozitiv în fiecare zi la creșterea speranței de viață și calității vieții pacienților”, menționează Adriana Stara, Secretar General în Consiliul Director LAWG.

Biotehnologia medicală permite dezvoltarea de terapii pentru boli rare care afectează sănătatea, calitatea vieții și pun viața în pericol, impactul fiind covârșitor ținând cont că 20 până la 30 de milioane de europeni și familiile acestora se află în această situație.

Peste 350 de milioane de pacienți din întreaga lume beneficiază până la această oră de biotehnologia medicală prin utilizarea medicamentelor biologice pentru a trata și a preveni boli cronice precum infarct miocardic, accident vascular cerebral, scleroză multiplă, cancer de sân, fibroză chistică, leucemie, diabet, hepatită și alte boli rare sau infecțioase.
Se estimează că în viitorul apropiat peste 50% din toate medicamentele vor fi dezvoltate prin biotehnologie.

Biotehnologia medicală, după cum susțin cercetătorii mărește eficacitatea și siguranța tratamentelor și este un vector al medicinei personalizate. Medicina personalizată funcționează pentru a diagnostica cu exactitate problemele unui pacient și apoi lucrează pentru a adapta mai bine soluțiile de asistență medicală la nevoile lui specifice. În acest context, impactul biotehnologiei este semnificativ în dezvoltarea medicamentelor, terapiilor genetice și producției de vaccinuri. Aceasta  contribuie la tratarea unor boli grave precum cancerul și bolile genetice.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with