Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Campanie de donare de plasmă în Satu Mare

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Prefectura anunță o campanie de donare de plasmă pentru salva viețile celor care se luptă cu virusul COVID-19. Iată mesajul:

“Ești pacient vindecat de COVID19?

Vino, donează plasmă și salvează viețile celor care se luptă cu acest virus

 Poate eşti singura șansă a celor bolnavi de COVID-19 aflați în stare gravă sau critică la ATI!

Instituţia Prefectului Satu Mare în colaborare cu Direcția de Sănătate Publică și Centrul de Transfuzie Sanguină inițiază o campanie de donare de plasmă pentru salvarea vieții pacienților critici COVID-19 din secțiile Anestezie și Terapie Intensivă (ATI).

Ne adresăm tuturor pacienților vindecați de COVID-19 cu rugămintea de a dona plasmă pentru a salva viețile celor care se luptă cu acest virus și care sunt în stare critică.

Plasma recoltată de la un singur pacient declarat vindecat de COVID-19 poate fi administrată prin transfuzie altor trei persoane!

Cum funcționează:
O persoană care face boala COVID-19 dezvoltă anticorpi la coronavirus, aceștia fiind stocați în plasmă. Astfel, din sângele persoanei vindecate se poate extrage plasma, acea parte lichidă a sângelui care transportă prin organism proteine, nutrienți sau apă. Ulterior, plasma este folosită prin transfuzie la alți pacienți bolnavi.

Donarea de plasmă se face în cadrul Centrului de Transfuzie Sanguină Satu Mare str. Ravensburg (lângă Serviciul Judeţean de Ambulanţă), prin programare telefonică, la numărul de telefon 0361.881.202, de luni până vineri, între orele 08,00 și 12,00.”

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns