Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Canadienii nu renunţă la Cupru Min

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Firma canadiană Roman Copper, care a câştigat licitaţia pentru privatizarea Cupru Min Abrud, reiterează că este gata să aplice toate condiţiile impuse de Guvern pentru preluarea companiei miniere, inclusiv obligaţii financiare care nu au fost incluse în documentaţia iniţială de licitaţie, informează antena3.ro., care citează Mediafax.

Iata ca s-au dovedit, in urma acestui comunicat, suspiciunile ca negocierile “maraton” si apoi anuntul ca nu vor fi reluate niciodata cu compania canadiana, au fost un teatru ieftin, menit a calma atacurile mass media si ca, de fapt, totul este aranjat ca firma canadiana de apartament sa primeasca Cupru Min, pe care sa il vanda apoi cu un pret de “n” ori mai mare decat cel cu care a cumparat cuprul romanesc. Si desigur, din diferenta – probabil de multe zeci de milioane de euro -, sa aiba o “”felie” consistenta si cei ce au aranjat licitatia.

 

 

Comunicatul canadienilor vine după ce reprezentanţii Ministerului Economiei au declarat că au executat un milion de euro, garanţia depusă de Roman Cooper atunci când au participat la licitaţie, deorece aceştia nu au acceptat condiţiile impuse de statul român.

După cum s-a mai anunţat, echipa Roman Copper şi negociatorii din partea Guvernului român au convenit asupra termenilor şi condiţiilor din contractul de achiziţie în seara zilei de vineri, 6 aprilie. Aceşti termeni includ şi un angajament din partea Roman Copper de a accepta obligaţii financiare, şi de alte tipuri, care nu au fost cerute în documentaţia originală de licitaţie”, se arată într-un comunicat transmis marţi de firma canadiană, controlată de banca de investiţii Bayfront Capital Partners din Toronto.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns