Image 1
Image 2

VIDEO

CAPTURĂ RECORD: 53 kilograme canabis și 300 grame cristal au fost ridicate de ofițerii antidrog din Maramureș

La datele de 16 și 17.12.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Maramureș au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a 3 inculpați, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de  trafic de droguri de risc și mare risc.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Măsurile au fost luate după ce, în ziua de 16.12. 2023, doi dintre inculpați au fost prinși în flagrant, în timp ce dețineau, într-o locuință închiriată,  cantitatea de aproximativ 700 grame canabis (drog de risc) destinat comercializării către consumatori de pe raza județului Maramureș.

 

S-a reținut faptul că aceștia, în perioada mai-decembrie 2023 au procurat, deținut, intermediat sau comercializat direct cristal (3-CMC, drog de mare risc) și canabis, drog de risc.

 

Din actele de urmărire penală a rezultat că, în aceeași perioadă, cel de al treilea inculpat a achiziționat de la ceilalți doi, atât droguri de risc (peste 200 grame canabis), cât și de mare risc (aproximativ 500 grame cristal), în scopul vânzării către consumatori, inclusiv minori, de pe raza aceluiași județ.

 

Au fost puse în aplicare 10 mandate de percheziție domiciliară, fiind  identificată și ridicată cantitatea de 53 kilograme canabis, precum și alte mijloace de probă.

 

La data de 17.12.2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Maramureș,  a dispus  arestarea preventivă a celor 3 inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.

 

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Maramureș și au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Municipale din Baia Mare, Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș și Secției 5 Poliție Rurală Fărcașa.

 

 

Suportul de specialitate a fost asigurat de Biroul Tehnic și de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T. și Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

 

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

CITEȘTE ȘI:

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Grefier din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației, trimis în judecată pentru comiterea a 5 infracțiuni

INCREDIBIL: 323 dosare a scos din Parchetul Sighetu Marmației grefierul instituției. A fost trimis în judecată pentru comiterea a 5 infracțiuni

La data de 29.02.2024, procurorul competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș a finalizat cercetările efectuate împreună cu ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Maramureș și a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a unui inculpat, grefier în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației la momentele comiterii faptelor, pentru săvârșirea infracțiunilor de sustragerea sau distrugerea de înscrisuri, uzurparea de calități oficiale, favorizarea făptuitorului, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals. În rechizitoriul întocmit, procurorul competent a reținut, în esență, următoarele: