Image 1
Image 2

Cărbunele de tei, un excelent remediu pentru menstruaţia abundentă

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

De la tei folosim şi frunzele tinere, foarte bune în salate. Se pot adăugă în salate chiar flori de tei, pentru că vor da un gust deosebit. Se mai găseşte în magazinele naturiste specializate şi cărbune de tei, un excelent remediu pentru menstruaţia abundentă, cât şi pentru afecţiuni digestive, intoxicaţii cu medicamente, afecţiuni cardiace sau astm bronşic.

Cărbunele din lemn de tei era folosit în satele româneşti ca leac sigur contra ulcerului stomacal şi a constipaţiei. Se administrau 1-2 linguriţe de cărbune pisat, amestecat în lapte sau apă.

Lemnul de tei (partea albă a scoarţei) este cunoscut pentru proprietăţile terapeutice deosebite: sporeşte secreţia şi eliminarea bilei, calmează durerile de stomac, dilată vasele de sânge, facilitează eliminarea digestivă şi renală.

Lemnul de tei ajută în eliminarea toxinelor din organism, în caz de litiază urică şi în tulburări de origine hepatică. Din scoarţă se poate prepara un decoct, care poate fi folosit pentru comprese, ce se aplică pe arsuri, furuncule, plăgi dureroase şi flegmoane.

Scoarţa are proprietăţi antispastice, vasodilatatoare, fiind utilizată în afecţiuni hepato-biliare şi în migrene.

Indiferent care parte a teiului o folosim în scop terapeutic, se recomandă să nu fie administrate intern doze mai mari decât cele precizate şi nu pe perioade lungi, deoarece poate apărea dependenţa.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

ASIGURAREA DE SĂNĂTATE ÎN GERMANIA

Germania introduce CT-ul cardiac în beneficiile asigurărilor de sănătate

Germania introduce acoperirea tomografiei computerizate (CT) cardiace în beneficiile asigurărilor de sănătate, o măsură importantă care ar putea inspira implementarea similară în România pentru îmbunătățirea diagnosticului bolilor de inimă. Cât de importantă credeți că este introducerea tehnologiei CT cardiac în beneficiile asigurărilor de sănătate și ar trebui să fie această măsură implementată și în România pentru a îmbunătăți diagnosticul și tratamentul bolilor de inimă?